19/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Saint Petersburg’tan Polina Korchagina (VIKHOD / Coming Out, Rusy), bugün (19 Mayıs) Ankara’da düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Toplantıda, Rusya’daki LGBT mücadelesini anlatacak.

Saint Petersburg’tan Polina Korchagina (VIKHOD / Coming Out, Rusy), bugün (19 Mayıs) Ankara’da düzenlenen Uluslararası Homofobi Karşıtı Toplantıda, Rusya’daki LGBT mücadelesini anlatacak.

Ülkedeki LGBT tarihinin ve sözde "homoseksüel propaganda" karşıtı olan yeni kanun da dahil olmak üzere mevcut politik yapının kısa bir anlatımını gerçekleştirdikten sonra mevcut Rus LGB örgütlerini tanıtacak. Korchagina ayrıca Rusya’daki LGBT kültürünü de ele alacak.

Polina Korchagina, Rusya’da insan onurunu ve cinsel yönelim veya cinsel kimlikten bağımsız olarak herkesin eşit haklara sahip olduğunu savunan ve LGBT bireylere psikolojik ve yasal hizmetler sunmasıyla tanınan Coming-Out (Vikhod) LGBT örgütünün bir gönüllüsü.
 
Coming-Out, homofobi karşıtı etkinliklerin düzenlenmesi konularında farklı sosyal örgütlerle, insan hakları örgütleriyle ve diğer örgütlerle işbirliği yapıyor. Her tür cinsel yönelime sahip insana Rusya’daki homofobi karşıtlığının korunması için çağrıda bulunan örgütün kültürel etkinliklerinin tamamı halka açıktır. Coming-Out’un temel örgüt hedeflerinden birisi de eşcinsellik hakkında bilgi sunmak olduğu için heteroseksüel insanları da katılıma cesaretlendiriyor.
HKB’nin Son Gününde Sınırlara Karşı Forum
 
Kaos GL Derneği’nin bu yıl yedincisini düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma (HKB) bugün (19 Mayıs Cumartesi) Sınırlara Karşı Forum ile tamamlanıyor.
 
Norveç, Rusya, Almanya ve Macaristan’dan siyasetçi, akademisyen ve aktivistlerin de katılacağı “Sınırlara Karşı Forum”, Best Otel’de saat 12:00’de başlayacak.
 
Herkesin katılımına açık etkinliklerde ırkçılık, homofobi ve muhafazakârlığın ele alınacak ve simültane çeviri yapılacak.
 
19 MAYIS CUMARTESİ
Hotel Best, Atatürk Bulvarı, No: 195, Kavaklıdere
 
SINIRLARA KARŞI FORUM
“Milliyetçiliğin Kapadığı Kapılar Nelerin Üstünü Örter?”
 
Saat: 12:00 – 13:30
Birinci Oturum: Avrupa’da Gülleri Solduran Irkçılığın Seyri
Moderatör: Hakan Ataman, İnsan Hakları Savunucusu, Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi
Sebahat Tuncel, TBMM Üyesi, BDP İstanbul Milletvekili & HDK Eşsözcüsü
Anette Trettebergstuen, İşçi Partisi, Norveç
Milan Rozsa, Hungarian LGBT Allaince, Macaristan
Polina Korchagina, VIKHOD (Coming Out), Rusya
Zita Gurmai, (Video Sunum) AP Parlamenteri & PES Women Başkanı, Macaristan

 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam