06/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Yüksek Mahkeme'nin geçtiğimiz yıl Kasım ayında LGBT hareketini yasaklamasından bu yana, çok sayıda Rusya vatandaşı "aşırılıkçı semboller" sergilemek veya giymekle suçlanıyor.

Rusya, yasağın ardından 'LGBT aşırılıkçılığı' suçundan ilk cezaları verdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İki Rus mahkemesi, hükümetin "uluslararası LGBT toplumsal hareketi" olarak adlandırdığı ve geçen yıl aşırılık yanlısı olarak tanımlanan hareketle bağlantılı ilk mahkumiyet kararlarını verdi.

Mahkemenin basın servisine göre, Volgograd'ın güney bölgesindeki bir mahkeme, LGBTQ bayrağının bir fotoğrafını internette paylaşan bir adamı "aşırılık yanlısı bir örgütün sembollerini sergilemekten" suçlu buldu.

TIKLAYIN - Rusya’daki LGBTİ+ hareketinin, ABD tarafından doğum oranlarını düşürmek amacıyla oluşturulduğu iddia ediliyor

LGBTQ hakları grubu Aegis, Pazartesi günü Moskova'nın doğusundaki Nizhny Novgorod'da bir mahkemenin, bir kafede otururken bir adamın kendisine yaklaşarak üzerinde gökkuşağı resmi bulunan kurbağa şeklindeki küpelerini çıkarmasını istediği bir kadına beş gün idari gözaltı cezası verdiğini açıkladı. Kadın, karşılaşmayı filme alan adamın bunu internette yayınlamasının ardından karakola çağrıldı.

Bağımsız haber sitesi Mediazona'nın bildirdiğine göre, bir Rus mahkemesi de fotoğrafçı Inna Mosina'ya sosyal medyada gökkuşağı bayrağı paylaştığı için para cezası verdi.

Mosina, kişisel Instagram hesabında bir gökkuşağı bayrağı resmi paylaştığı için 15 güne kadar hapis ve para cezasıyla karşı karşıya kaldı.

TIKLAYIN - Rusya'nın LGBTQ+ hareketi üzerindeki yasağı: Özgürlük ve kimliğe yönelik ağır bir tehdit


Etiketler: insan hakları, yaşam, dünyadan
İstihdam