02/01/2013 | Yazar: Kaos GL

Rusya’nın önde gelen iki futbolcusu samimi tatil fotoğraflarını sosyal medyada paylaşınca futbolda homofobi yeniden gün yüzüne çıktı.

Rusya’da Eşcinsel Futbolcu Tartışması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rusya’nın önde gelen iki futbolcusu samimi tatil fotoğraflarını sosyal medyada paylaşınca futbolda homofobi yeniden gün yüzüne çıktı.
CSKA Moskova’nın 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Pavel Mamayev ile FC Dinamo Moskova’nın 21 yaşındaki forveti Alexander Kokorin’in internette çıkan fotoğraflarının ardından ilişki yaşadıkları düşünülüyor.
 
Doğu Avrupa’da yaygın olan sosyal paylaşım sitesi VK’da Kokorin resimlerden birini “onu seviyorum” diyerek paylaştı.
Diğer resimlerde ikili birlikte yemek yerken, basketbol oynamaya giderken, sarılırken ve birlikte banyo yaparken görülüyor.
Tatil görüntüleri popüler spor bloglarında paylaşılır paylaşılmaz internet forumlarında hararetli bir tartışma başladı.
Fotoğraflarla ilgili olarak bazı yorumcular oyuncuların hemen takımlarından atılmaları gerektiğini söylerken, bazıları da oyuncuların rahat bırakılması gerektiğini, özel hayatlarının kimseyi ilgilendirmediğini vurguluyor.
 
İki oyuncu da tatil görüntüleriyle ilgili yorum yapmazken Kokorin Twitter’da ABD ziyaretlerinden yeni fotoğraflar yüklemeye devam ediyor.
Fotoğraflar tam da St. Petersburg’un Zenith takımının taraftarlarının siyahî, Güney Amerikalı ve gey oyuncuları takımlarında istemediklerini belirtmesinden bir hafta sonra ortaya çıktı.
 
Sitelerinde bir manifesto yayınlayan grup şunları söyledi: “Irkçı değiliz; ama siyahî ya da gey oyuncuların Zenith’de yer almaması kulübün kimliğini vurgulayan önemli bir gelenek, hepsi bu.”
 
Dünya çapında eşcinsel olarak açılan ve futbol hayatlarına devam eden yalnızca iki oyuncu oldu: Anton Hysén ve Justin Fashanu.
 
Hysén, İsveç’in alt liglerinde oynarken açıldıktan sonra ünlü oldu ve ülkenin dans yarışması programını katılarak birincilik kazandı. Fashanu ise, 1990 yılında açılan ilk ve tek İngiliz futbolcuydu. Sekiz yıl sonra intihar etti.

  


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam