24/01/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Rusya’daki LGBT örgütü Vıhod (Çıkış – Coming Out) ve Outloudmag.ru federal ‘eşcinsellik propagandası’ yasasına karşı bir fotoğraf kampanyası başlattılar.

Rusya’da ‘Eşcinsellik Propagandası’ Yasasına Karşı Kampanya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rusya’daki LGBT örgütü Выход (Çıkış – Coming Out) ve Outloudmag.ru federal “eşcinsellik propagandası” yasasına karşı bir fotoğraf kampanyası başlattılar. Reşit olmayanlara LGBT haklarını anlatmayı engelleyen tasarıya karşı çıkanlar fotoğraflarını göndererek homofobiyi protesto ediyorlar. Şimdiye kadar kampanyaya farklı gruplardan pek çok insan destek verdi: dindarlar ve savaş gazileri, işçiler ve doktorlar, öğretmenler ve polislerin yanı sıra homofobik yasaya karşı duran geyler ve lezbiyenler ile arkadaşları ve aileleri.
 
Kampanyaya gönderilen fotoğraflarda “torunum//kız arkadaşım/arkadaşım/ablam/iş arkadaşlarım/sahiplerim… insan, propaganda değil” yazıyor.
 
Rusya’daki ahlâk bekçileri ve “çocuk hakları savunucuları” mütemadiyen Rus toplumunun geleneksel olarak eşcinsellere karşı olduğunu savunuyorlar. Kampanyayı başlatanlar da soruyor: Bu doğru mu? Rus toplumu gey ve lezbiyenlerin zulüm görmesi gerektiğine gerçekten inanıyor mu?
 
“Propaganda” tasarısı iki ertelemenin ardından 25 Ocak’ta (yarın) görüşülecek. Tasarıda, LGBT haklarını destek veren etkinliklerin düzenlenmesi yasaklanıyor. Tasarı ayrıca halka açık alanda eşcinsellerin öpüşmesini 12,000 Avro ile cezalandırıyor.
 
22 Ocak’ta bir grup eşcinsel tasarıya karşı Rus parlamentosu önünde bir öpüşme eylemi gerçekleştirdi. Eylem, homofobiklerin eylemcilere saldırmasıyla son buldu.
 

Выход adına konuşan Olga Lenkova, “Toplumun geylere ve lezbiyenlere bakışı devletin göstermeye çalıştığı gibi illa ki olumsuz değil. Fakat bu çarpıtmayla tıpkı Moskova ve Voronezh’de olduğu gibi öfkeli “sözde Hristiyanlar” LGBT aktivistlerini döverken polis hiçbir şey yapmıyor,” dedi.  


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret