16/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Kaos GL Derneği, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Rusya’daki ‘reşit olmayanlar arasında geleneksel olmayan cinsel ilişkiler propagandası’ yasağını protesto ettiler.

Rusya’ya Sevgilerle: Aşkı Savunmak Suç Olur mu, Ayol? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Kaos GL Derneği, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Rusya’daki “reşit olmayanlar arasında geleneksel olmayan cinsel ilişkiler propagandası” yasağını protesto ettiler.

Ankara’da Rusya Federasyonu Büyükelçiliği, İstanbul’da ise Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu önünde yapılan basın açıklamalarında Rusya’daki LGBTİ’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) ifade, örgütlenme ve toplanma özgürlüklerine getirilen kısıtlamalara dikkat çekildi.

Eylemlerde ayrıca LGBTİ gençlere destek verme amaçlı bir internet sitesi açan gazeteci Elena Klimova’ya yönelik suçların düşürülmesi talep edildi.

Basın açıklamasının ardından “aşkın cinsiyeti yoktur” ve “yaşasın eşcinsel aşk” yazılı kartlar Ankara’da Konur ve Yüksel Caddelerinde, İstanbul’da ise İstiklal Caddesi’nde dağıtıldı.  


Etiketler: yaşam
İstihdam