18/04/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Arkadaş Zekai Özger’in mektuplarından dramatize edilen “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası”, 2. LGBTİ+ Gençlik Festivali’nde izleyiciyle buluşacak.

“Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası” 2. LGBTİ+ Gençlik Festivali’nde! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Arkadaş Zekai Özger’in mektuplarından dramatize edilen “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası”, 2. LGBTİ+ Gençlik Festivali’nde izleyiciyle buluşacak.

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği’nin geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen LGBTİ+ Gençlik Festivali’nin ikincisi için geri sayım başladı. 25-29 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan festival, “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası”nı izleyiciyle buluşturacak.

24 yaşında hayatını kaybeden şair Arkadaş Zekai Özger’in Cavit Kürnek'e yazdığı mektuplardan dramatize edilen oyunu pandomim sanatçısı İlker Kılıçer, İzmir Fuarı Gençlik Tiyatrosu’nda oynanacak.

27 Nisan Cuma günü 21:00’de başlayacak oyunun biletleri 15 TL. Bilet almak için Genç LGBTİ+ Derneği’nin ofisini ziyaret edebilirsiniz. Etkinliğin Facebook sayfasını buradan takip edebilirsiniz.

Festivalin tam program önümüzdeki günlerde kaosGL.org’da yayınlanacak.

Arkadaş Zekai Özger kimdir?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. TRT’nin Ankara bürolarında çalıştı. 1970 öncesinde okulunun polislerce basıldığı bir gün, çıkan olaylarda başına ağır darbeler aldı. Aradan yıllar geçtikten sonra 5 Mayıs 1973’te sokakta ölü bulundu. Beyin kanamasından öldüğü belirlendi. Arkadaşları, ölümünü okulun basılması sırasında başına aldığı ağır darbelere bağladılar. Dergi ve gazetelerde yayınlanan şiirleri ölümünden sonra “Şiirler” adlı bir kitapta toplandı (1974). Daha sonra aynı kitap “Sevdadır” adıyla Mayıs yayınlarınca Mart 1988’de yayınlandı. Şiir yazdığı yıllardaki üniversite ortamının da etkisiyle ölüm ve cinsellik konularını sık sık işledi.

İlker Kılıçer kimdir?

1979 Van doğumlu İlker Kılıçer, 2001 yılında ilk sahne deneyimini Arkadaş Zekai Özger’in mektuplarından dramatize ettiği “sakalsız bir oğlanın tragedyası” oyunuyla İzmir Konak Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Öykü ve şiir uyarlamaları yapan pandomim sanatçısı, tek kişilik oyunlarını çeşitli kültür merkezlerinde ve sokakta sahneliyor.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam