06/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Tarihçi ve siyaset bilimci Samim Akgönül, Kaos GL’nin düzenlediği 9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’ya katılacak.

Samim Akgönül, ‘LGBT Hakları’ Konferansıyla 17 Mayıs’ta Ankara’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Tarihçi ve siyaset bilimci Samim Akgönül, Kaos GL’nin düzenlediği 9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’ya katılacak.
 
LGBT hak ve özgürlüklerinin politik bariyerleri temalı bu yılki Buluşma kapsamında Ankara’ya gelecek olan Akgönül “LGBT Gruplar ve ‘Azınlık Hakları’" başlıklı bir konferans verecek.
 
Prof. Dr. Samim Akgönül, 17 MayısUluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ilk oturumunda, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü, ATAUM Prof. Dr. Necdet Serin Konferans Salonu'nda, 14:00-15:30 saatlerinde konuşacak.
 
LGBT Gruplar ve "Azınlık Hakları"
Prof. Dr. Samim Akgönül, Strasbourg Üniversitesi
Moderatör: Remzi Altunpolat, Kaos GL
 
“1992’den beri yeniden oluşturulan ‘azınlık hakları’ literatürü yeni bir kavramı da beraberinde getirdi : “Yeni azınlıklar.”
Bu kavram, sadece etnik, dinsel, dilsel ya da ulusal azınlıkları değil, toplumsal olarak başat olmayan ve ortaklık bilincine sahip her grubu içerme niteliğine sahip.
Bildiri, Türkiye gibi “Azınlık” kavramının kirlenmiş olduğu bir bağlamda LGBT haklarının bu yeni çerçevede incelemeye çalışacak.”
 
Samim Akgönül kimdir:
Strasbourg Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Samim Akgönül tarihçi ve siyaset bilimcidir. Aynı zamanda Syracuse, Bahçeşehir ve Galatasaray Üniversitelerinde konuk öğretim üyesi olarak dersler vermiştir. Dinsel ve etnik azınlıklar, göçmenler, din-devlet ilişkileri, Türkiye’nin dış politikası üzerine birçok kitap yazmış; pek çok hakemli dergi ve derleme kitapta makalesi ve kitap bölümü bulunmaktadır. Türkçe olarak yayınlanan kitaplarından bazıları şunlardır: “Türkiye Rumları: Ulus-Devlet Çağından Küreselleşme Çağına Bir Azınlığın Yok Oluş Süreci”, “Tartışılan Laiklik, Fransa’da ve Türkiye’de İlkeler ve Algılamalar” ve “Türkiye’de Azınlıklar, Azınlıkta Türkler: Türk Bağlamında Kollektif Başkalığa Çapraz Bakışlar.” 
 
9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Programı
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın Dokuzuncusu Yaklaşıyor
 
9. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma SIDA, Norveç Büyükelçiliği ve Kaos GL ile Pembe Hayat derneklerinin birlikte yürüttüğü “Nefret Etme” projesi tarafından desteklenmektedir.

Etiketler: yaşam
İstihdam