13/06/2011 | Yazar: KAOS GL

Açtığı "Şam'da Eşcinsel Kız" (A Gay Girl in Damascus) bloguyla bir anda Suriye'deki ayaklanmaların sembolü haline gelen Emine Araf'ın aslında var olmadığı belirlendi.

Şamlı Lezbiyen Blogcu İskoçya'da Yaşayan Amerikalı Bir Erkek Çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Açtığı "Şam'da Eşcinsel Kız" (A Gay Girl in Damascus) bloguyla bir anda Suriye'deki ayaklanmaların sembolü haline gelen Emine Araf'ın aslında var olmadığı belirlendi.

Kendisini ABD ve Suriye vatandaşı Emine Araf olarak tanıtan, blogu yazan ve birçok sosyal paylaşım sitesinde bu isimle profil açan kişinin Tom MacMaster olduğu açıklandı.

MacMaster, İskoçya'da yaşıyor ve Ortadoğu konusunda araştırmalar yapıyor. MacMaster, Şam'da Eşcinsel Kız blogunda yayınladığı son yazıyla okurlarından özür diledi.
MacMaster, "Ortadoğu'da yaşayan insanların ve bu devrim yılında sürdürdükleri mücadelelerine dikkat çekmek istedim. Bu olaylar, her gün bunları yaşayan insanlar tarafından şekillendiriliyor. Batılılar için bu yaşananları aydınlatmaya çalıştım" dedi.
MacMaster ve eşi Britta Froelicher, kendileriyle temasa geçen gazetecilere şu anda Türkiye'de tatilde olduklarını söylüyor.

"Kaçırıldığı" duyurulmuştu
Yazdığı blogla bir anda uluslararası basının odağı haline gelen Emine Araf'ın geçen hafta içerisinde "kaçırıldığı" duyurulmuştu.
Bu gelişme üzerine bazı sosyal medya uzmanları Araf'ın kimliğini sorgularken, kurtarılması için de çok sayıda kampanya başlatılmıştı. Londra'da yaşayan Jelena Lecic isminde bir kadın, Araf'ın kullandığı fotoğrafların kendisine ait olduğunu söyleyince kuşkular daha da artmıştı.
Araf'la ilgili bugüne kadar haber yapan veya Araf olduğunu söyleyen kişiyle söyleşi yapan yayın organları arasında hurriyet.com.tr'nin yanı sıra Guardian, New York Times, Le Monde, el Cezire, Washington Post, Associated Press de yer alıyor.
Araf sahtekarlığının ortaya çıkmasının ardından Ortadoğulu aktivistler bu yaşananların kendi amaçlarına zarar verdiğini söyleyerek, tepki gösteriyor.
ABD ile Suriye'yi diplomatik krizin eşiğine getiren MacMaster hakkında hukuki işlemlerin başlatılması da gündemde.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret