25/02/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, 8. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın yerel programı kapsamında 23 Şubat Cumartesi günü Samsunlu gençlerle buluştu.

Samsunlu Gençler Homofobiye ve Transfobiye Karşı Bir Aradaydılar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, 8. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma'nın yerel programı kapsamında 23 Şubat Cumartesi günü Samsunlu gençlerle buluştu. İğne Deliği Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Kaos GL’den Aylime Aslı Demir ve Ömer Akpınar cinsiyet, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konularında bir atölye gerçekleştirdiler.
 
“Renkli Çorap Giyiyorum Diye Annem Tedirgin Oluyordu”  
Atölyede gençlere kendi hayatlarında yaşadıkları baskılar sorulduğunda bir erkek katılımcı tatilde ailesinin yanına gittiğinde renkli çoraplarının birden yok olduğunu; çünkü annesinin endişe içinde çoraplarını attığını söyledi.
 
Bir kadın katılımcı ise kısa saçlarının ve siyah ağırlıklı giyiminin ailesi içinde hoş karşılanmadığını, daha “hanım hanımcık” olmasının istendiğini anlattı.
 
Sıkça Sorulan Sorular Atölyesi
Atölyenin soru-cevap kısmında katılımcılar, eşcinsellik ve din ilişkisi, transların cinsel yönelimi, eşcinsellere ilişkin stereotipler ve cinsel yönelimin tercih olup olmadığıyla ilgili sorular sordular. Homofobiyle mücadele konusunda en basit biçimde neler yapılabileceği sorulduğunda ise “herkesin heteroseksüel varsayılmaması ve homofobik şakalara göz yumulmaması gerektiği” cevabı verildi.
 
İğne Deliği Gençlik Merkezi Neler Yapar?
Toplum Gönüllüleri’nin Samsun’daki örgütlenmesi İğne Deliği Gençlik Merkezi’nde gençlere ücretsiz müzik, dans ve yabancı dil kursları veriliyor. Merkezde ayrıca çeşitli eğitimler ve atölyeler düzenleniyor.
 
* Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Canada Fund for Local Initiatives tarafından desteklenmektedir.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam