29/06/2015 | Yazar: Kaos GL

Eylemde yapılan açıklamada, ‘Tektipleştirilmek veya bir gruba dahil edilmek ikiyüzlülüktür. Bizler görünmez kalsaydık, toplum ikiyüzlü kalmış olacaktı’ denildi.

Samsun’da 2. Onur Yürüyüşü gerçekleştirildi. Eylemde yapılan açıklamada, “Tektipleştirilmek veya bir gruba dahil edilmek ikiyüzlülüktür. Bizler görünmez kalsaydık, toplum ikiyüzlü kalmış olacaktı” denildi.
 
Samsun’da ikincisi düzenlenen Onur Yürüyüşü renkli görüntülerle gerçekleşti. “Cinsel tercih değil yönelim, haydi gökkuşağına değelim” pankartı açarak Süleymaniye Geçidi’nde bir araya gelen LGBTİ’ler iftardan sonra Onur Haftası’nı yürüyüşle kutladı.
 
ETHA’nın haberine göre; halkın yoğun ilgisiyle karşılanan yürüyüş “Susma haykır, eşcinseller vardır”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Bize bir yasa lazım”, “Nerdesin aşkım buradayım aşkım” sloganlarıyla Çiftlik Akbank’a kadar sürdü. Burada yürüyüşü düzenleyen grup adına Gonca Gül açıklama yaptı. Gül, yürüyüşe katılan ve destek veren herkesi selamladı, “Homofobiye, transfobiye, heteroseksizme ve cinsel tahakkümün her türlüsüne karşı dayanışma gösterdiği ve bizlerle birlikte olduğu için gönülden selamlıyor ve tebrik ediyoruz” dedi.
 
Samsun’da Onur Haftası’nın ikincisini düzenlediklerini söyleyen Gül, “Burada kastedilen onur, kişinin kendisi oluşunun, kendi varoluşundan utanmayışının, onurudur. Kendi olma mücadelesi asla kaybedilemez işte tam da bu nedenle bugün görülmektedir ki onurlu mücadelemiz katlanarak büyümektedir” diye belirtti.
 
Gül devamında şöyle konuştu:
 
“İnsanın kendisini hissettiği cinsel kimlik yerine hangi cinsel kimlikte yaşayacağı ne ailesinin, ne arkadaşlarının, ne eğitimcilerin ne de terapistlerin tayin edeceği bir husustur. İnsanların cinsel kimlikleri dedikodu, alay, magazin malzemesi veya araştırma konusu değildir. Kişilerin varoluşunu bir özenti ya da geçici bir heves varsayarak ayrımcılık ve nefret üretmenin herhangi bir kabul edilebilir gerekçesi olamaz. Asıl sorgulanması gereken kimlikler değil, cinsel kimlik çeşitliliğini kabul etmeyi reddeden ve her türlü kimlik çeşitliliğini de aynı bakış açısıyla görmezden gelenlerin patolojisidir. Eşcinsel, biseksüel, trans ve intersekslerin toplumda görmezden gelinmesi, tektipleştirilmesi ya da zorla bir gruba dahil edilmeye çalışılması, gerçekleri görmemekte ısrar etmektir ve ikiyüzlülüktür. Eğer bizler görünmez kalsaydık, toplum ikiyüzlü kalmış olacaktı ve buna izin veremezdik.”
 
Eşcinsel, biseksüel, trans ve intersekslerin öldürülmesine, dünyanın sadece kendilerinin görmek istediği gibi olduğu gerçeğine ters düşen her kanıtı yok etmek isteyenlere karşı kolektif bir sorumluluk bilinciyle dayanışma ihtiyacına dikkat çeken Gül, “Bugün buradayız çünkü umut ediyoruz ki, bizim birbirimizden aldığımız cesaret güç ve sevgi ile hayal ettiğimiz dünya başka insanlara, belki de hayal değil gerçekten mümkün kılabildiğimiz başka bir dünyaya açılacak” dedi.
 
Eylem açıklamanın ardından isyan koşusu ile sona erdi. 

Etiketler: yaşam
İstihdam