26/01/2012 | Yazar: Evren E. Çakmak

Hep birlikte ‘şanlamaya’ devam ediyoruz. İşte 2012’nin ‘yüzlerine’ bu hafta katılanlar.

ŞANLIYORUZ! ‘Doğum Sancısı Gibiydi Herşey’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hep birlikte “şanlamaya” devam ediyoruz. İşte 2012’nin “yüzlerine” bu hafta katılanlar

Ulaş DUTLU, İstanbul
“Doğum sancısı gibiydi her şey, çığlık atmadan doğmuyordu gelecek günler…”
 
Deniz Gül, İstanbul
Uluslararası Af Örgütü çalışanı
"ben bir trans erkeğim, insan hakları ihlalleriyle ilgili neredeyse her eylem, panel, söyleşiye yetişebildiğimce katılmaya çalışıyorum. LGBTT bireyler fazlasıyla haksızlığa uğruyor,  öldürülüyor ve ötekileştiriliyor buna çözüm sessiz kalmak değil, gizlenmek hiç değil diyor ve AÇI-LI-YOR-UM”
 

Ali ŞAFAK, Ankara
“Her telefonla mesajlaştığımda ‘kızla mı konuşuyorsun’ diyorlardı bir erkeğin, kızlar dışında birini sevebileceğini de onlara göstermek istedim”
 
Tolga ASİLTÜRK, İstanbul
Emlakçı
“Gerçeklerle yaşıyoruz. Saklanmamalıydı, buda bir gerçekti mücadele edebilmek için açıldım ben yüzleştiğime göre onlarda gerçeklerimle yüzleşmeliydi”
 
Can BABALIK, Ankara
“Her zaman, sadece fiziksel anlamda değil sosyal anlamda da var olduğumu bilhassa kendime kanıtlama ihtiyacı içerisindeydim. Özellikle de toplum bana ’farklı olduğun için yoksun, mutlu olduğun için yoksun, soru sorduğun için yoksun, hakkını savunduğun için yoksun’ diyerek bu hayati gerçeği unutturmaya çalışırken. Beni, ben yapan en ufak şeyi yok sayarak ’var’ taklidi yapmayı reddettim. Var idim ve bunu da herkes bilip, saygı duymalıydı. Eşcinselim, yaşıyorum, buradayım.”
 
Sefa Yasin ERKAYMAZ, İstanbul
HIV/AIDS, İnsan Hakları, LGBTTQ Aktivisti. Oyuncu 
“Açıldım, ‘dürüst olmak en iyisidir’ der annem. Annemin sözünü dinledim
 
Siz de “şanlamak” , 2012’nin yüzü olmak isterseniz, “Neden açıldın” sorusuna vereceğiniz yanıta,  fotoğrafınızı, isminiz ve bulunduğunuz yeri. Arzunuza göre meslek gibi diğer bilgilerinizi de ekleyerek evren@kaosgl.orgadresine yollayabilirsiniz.
 
Yüzler Açılmaya Başladı!
 
Bu yıl hep birlikte “ŞANLIYORUZ”

Etiketler: yaşam
nefret