23/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Ahmet Rüstem Ekici’nin çevrimiçi bir deneyim olarak kurguladığı “Sauna” sergisi, 25 Şubat’ta açılıyor.

“Sauna” 25 Şubat’ta çevrimiçi deneyim olarak açılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ahmet Rüstem Ekici, beden ve mimariye dair ilişkileri analiz ettiği serilerine “Sauna” ile devam ediyor. 2019’da artırılmış gerçeklik sergisi olan “Hamam” serisi sonrasında “Sauna” ile izleyicisini yeni bir mekân deneyimine sürükleyen Ahmet Rüstem, kuir kültür ve sauna ilişkisi üzerine ortalama 12 dakika süren, çevrimiçi bir deneyim kurguladı.

İlker Cihan Biner’in sergi metni ile birlikte sauna duvarlarına; Ateş Alpar, BeraberCo- Cihan Bacak, İsmet Köroğlu, Berkin Gülten, Chorus Of Body, Ece Cangüden, Fırat Uran, Hakan Sorar, Hossein Edalatkhah, Mert Çağıl Türkay, Muhittincan, Numan Okutan, Selin Göksel, Şafak Şule Kemancı eşlik ediyor.

Gerçek bir gey saunanın duvarlarında görülen sanat eserleri, duvar resimleri, müdahaleler gibi Ahmet Rüstem'in saunasının duvarlarına da 15 sanatçının eserleri eşlik ediyor. Sauna’nın mekan kurgusunu, ilişki sahalarını analiz eden sergi, kılavuz bir ses ile geziliyor. Sergi için deneyimlediği onlarca farklı saunadan yola çıkan Ahmet Rüstem yeniden sanal olarak inşaa ettiği Sauna serisinde mekan kurgusu ve gey sauna web sitelerinin oryantalist bakış açısına değiniyor.

Bilgisayar, telefon, tablet ve VR gözlüklerle deneyimlenen Sauna Sergisi; Giriş, Soyunma Odası, Islak Hacimler, Sauna, Buhar Odası, Karanlık Odalar gibi bölümlerden oluşuyor.

2 aşamada sergilenecek Sauna serisinin ilk fazı çevrimiçi olarak sergilenecek. 21 farklı alandan oluşan ve 360 derece sanal gerçeklik olarak da deneyimlenen sergi, 25 Şubat’ta Art50net ve Aredeko sitelerinden eş zamanlı olarak yayınlanacak.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam