04/06/2015 | Yazar: Sultan Keleş

SDP LGBTİ; T24 muhabiri Michelle Demishevich’e polis saldırısını kınadı, yaşamına son veren LGBTİ aktivisti Neçirvan’ı andı.

SDP LGBTİ; T24 muhabiri Michelle Demishevich’e polis saldırısını kınadı, yaşamına son veren LGBTİ aktivisti Neçirvan’ı andı.
 
Gazeteci Michelle Demishevich ve LGBTİ Aktivisti Neçirvan için İzmir’de basın açıklaması yapıldı. Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) LGBTİ’nin düzenlediği basın açıklamasını, HDK LGBTİ Komisyonu ve İzmir LGBTİ insiyatifi de destekledi.
 
Geçtiğimiz günlerde T24 muhabiri Michelle Demishevich, Sümeyye Erdoğan’ın basın açıklamasını takip ettiği sırada polisler tarafından darp edilmiş, ondan önceki günlerde de İstanbul’da trans kadınlara yönelik birçok saldırı düzenlenmişti.  Wan Ah Tamara LGBTİ Aktivisti Neçirvan da geçtiğimiz günlerde, yaşamına son vermişti.
 
Yaşanan homofobik ve transfobik saldırılara dur demek için bir araya gelen SDP LGBTİ, İzmir LGBTİ İnsiyatifi ve HDK LGBTİ Komisyonu, eski SümerBank’ta toplanıp Saat Kulesi önünde basın açıklamasını gerçekleştirdi. Basın açıklamasında “Homofobik, transfobik devletinizi başınıza yıkarız” yazılı pankart taşındı.
 
SDP LGBTİ adına basın açıklamasını okuyan Berfin Özcan, “Kadın ve işçi katili bu devlet, bize de gecenin arka sokaklarında bazen de güpegündüz saldırıyor. Saldırmıyorsa dışlayarak, ötekileştirerek intihara sürüklüyor. Biz artık sessiz kalmayacağız, öldürülen, saldırıya uğrayan, intihara sürüklenen tüm LGBTİ’lerin hesabını soracağız” dedi. 

Etiketler: yaşam
nefret