17/11/2016 | Yazar: Kaos GL

Seattle Belediye Meclisi, oy birliğiyle reşit olmayanlara yönelik eşcinsel ‘tedavi’ terapisini yasaklayan yasayı onayladı.

Seattle’da eşcinsel çocuklar için ‘tedavi’ terapileri yasaklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Seattle Belediye Meclisi, oy birliğiyle reşit olmayanlara yönelik eşcinsel “tedavi” terapisini yasaklayan yasayı onayladı.

Amerika’nın Washington eyaletinde bir şehir olan Seattle’da eşcinsel çocuklara yönelik “tedavi” terapileri belediye meclisinde oy birliğiyle yasaklandı. Yasa oy birliği ile yönetmelikten geçmeden önce, belediye başkanı Ed Murray'ın desteğini aldı.

Yeni yasayla birlikte ruh sağlığı uzmanları “tedavi” veya “heteroseksüelliğe dönüş” terapileri yapamayacak ve yasayı ihlal ettikleri hâlde 1.000 dolar para cezası ile yükümlü olacaklar.

Yasayı destekleyen Seattle Belediye Meclisi üyesi Lorena Gonzalez “Şu beni çok rahatsız ediyor: Çocuklara, onlara ihtiyaç duydukları desteği vermek yerine, eşcinsel olmadıklarına ikna etmenin uygun olduğuna inanan insanlar var” dedi.

Amerikan Psikoloji Birliği, terapilerin zararlı olabileceğini; depresyon, intihar düşünceleri ve madde bağımlılığına yol açabileceğini belirtiyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam