20/02/2007 | Yazar: Kaos GL

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan kapsamlı bir araştırma, kız çocuklarının seks kültüründen psikolojik zarar görmekte olduklarını ortaya koydu.

'Seks kültürü kız çocuklara zararlı' Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan kapsamlı bir araştırma, kız çocuklarının seks kültüründen psikolojik zarar görmekte olduklarını ortaya koydu.

KAOS GL

Amerikan Psikoloji Derneği'nin raporuna göre, yaygın medyada kızların cinsel obje haline getirilmesi, yeni nesil kız çocuklarında yeme bozukluğu, öz saygı düşüklüğü ve depresyona yol açıyor.

Rapor ayrıca seksi giysilerin pazarlanması ve dört yaşındaki çocuklara uygun olmayan oyuncak bebeklerin satışını da eleştiriyor.

Raporu hazırlayanlar, kız çocukları daha olumlu yerlere yerleştiren imgelere yer verilmesi ve sağlıklı bir cinsel gelişimi teşvik edecek önlemler alınmasını istedi.

‘Görsel anlamda kontrol altına alındık’

Amerikan Psikoloji Derneği'nden uzmanlar, dergiler, televizyonlar, video oyunları ve müzik kliplerindeki kız ve kadın imajının kız çocuklara zarar verdiğini kaydediyor.

Buna verilen bazı örnekler şöyle:

Genç pop yıldızları seks objesi haline getiriliyor, küçük kızları hedef alan oyuncak bebeklere seksi giysiler giydiriliyor, 10 hatta 7 yaşındaki kız çocukları için g string iç çamaşırları üretiliyor, yetişkin modeller kız çocuğu giysileriyle poz veriyor.

İngiltere'deki Leeds Üniversitesi psikoloji profesörlerinden Andrew Hill de raporun vardığı sonuçları gerçeği yansıttığını kabul ederek ekliyor:

Gençlere yönelik hazırlanmış dergilere bakın, hepsinde tek bir konu var o da seks. Görsel anlamda kontrol altına alınmış bir toplumuz, insanlar hakkındaki görüşlerimizi nasıl göründükleri belirliyor."

Kaynak: BBC Türkçe, 20 Şubat 2007


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam