16/07/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Yunanistan’ın Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanlığı, Selanik’te translara yönelik tutuklamaların ‘şehrin imajını düzeltmek’ amacıyla yapıldığını açıkladı.

Selanik ‘İmajını’ Düzeltmek İçin Transları Tutukluyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yunanistan’ın Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanlığı, Selanik’te translara yönelik tutuklamaların “şehrin imajını düzeltmek” amacıyla yapıldığını açıkladı.
 
Üç parlamenterin sunduğu soru önergesini yanıtlayan Bakan Nikos Dendias, “Özel Operasyon Eylem Planı”nın “fuhuş ve sosyo-ekonomik açıdan korunmasız bireylerin cinsel hayatlarının sömürülmesinin önüne geçmek, vatandaşların güvenlik duygusunu geliştirmek ve şehrin imajını düzeltmek” için yapıldığını söyledi. 
 
Translara Zorunlu HIV Testi
İlk olarak Ağustos 2012’de 25 trans kadının tutuklanmasıyla başlayan operasyon, keyfî kimlik kontrolleri ve avukat Electra Kourta’nın da tutuklanmasıyla devam etti. Trans kadınlar, zorunlu HIV testinin ardından serbest bırakıldı.
 
Transgender Europe (TGEU) da yayınladığı açıklamada Yunanistan’da translara yönelik kötü uygulamaların sonlandırılması çağrısında bulundu. TGEU Eş Başkanı Kemal Ördek, translara ve seks işçilerine yapılan yaşadışı ve ayrımcı uygulamaların meşrulaştırılmaya çalışıldığını belirtti.
 
Ördek, “zorunlu HIV testi translara, seks işçilerine, uyuşturucu kullananlara, HIV ile yaşayanlara, göçmenlere ve diğer korunmasız sosyal gruplara yönelik insan hakları ihlallerinin önünü açıyor,” dedi.

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam