28/12/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Senagal milletvekilleri LGBTİ+’ları hedef alan yeni yasa tasarısı hazırladı. Tasarı yetişkinler arasında rızaya dayalı eşcinsel ilişkiye yönelik var olan cezaları artırmayı hedefliyor!

Senegal yasaması vazgeçmiyor: Yeni homofobik yasa tasarısı yolda! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf

CNN, Senegal’de bir grup milletvekilinin, ülkede zaten yasak olan yetişkinler arasında rızaya dayalı eşcinsel ilişkiye dair kriminalleştirmeyi artıracak yeni bir yasa tasarısı hazırladığını duyurdu.

Ülkede hali hazırda Fransız sömürgesi döneminden kalma homofobik yasalar Senegal’de LGBTİ+toplumunu hedef alıyordu. Son tasarı, LGBTİ+’ların varoluşunu cezalandıracak hapis sürelerini uzatmayı amaçlıyor!

ILGA’nın 2020 raporlarına göre, LGBTİ+’lara yönelik tutuklama ve kovuşturmalar keskin bir şekilde arttı: “Senegal'de eşcinsellik zaten beş yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor.”

LGBTİ+’ların insan haklarına karşıtı hukuki mevzuatı geliştiren isimlerden Milletvekili Alioune Souare,  hazırladıları tasarının, hapis cezalarını beş ila on yıl arasında uzatacağını söylüyor.

LGBTİ+ aktivistleri mücadeleye çağırıyor

Senegalli LGBTİ+ aktivisti Djamil Bangoura, tüm dünyadaki insan hakları savunucularını Senegal’deki homofobik yasa tasarısına karşı mücadeleye çağırdı: “Bireysel özgürlükler, rıza gösteren yetişkinler arasındaki mahremiyet saldırıya uğradığında, demokrasinin tehlikede olduğunu anlamak için çok az zaman kalır”.

 

 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam