28/12/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Fransız sömürgesi döneminden kalma eşcinsel yasalar Senegal’de LGBTİ toplumunu hedef alıyor. Bir kutlamaya katılan 11 eşcinsel tutuklandı.

Senegal’de 11 eşcinsel tutuklandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fransız sömürgesi döneminden kalma eşcinsel yasalar Senegal’de LGBTİ toplumunu hedef alıyor. Bir kutlamaya katılan 11 eşcinsel tutuklandı.

Senegal’in Kaolack şehrinde 11 kişi eşcinsel oldukları için tutuklandı. Tutuklanan kişilerin ülkenin başkenti Dakar’da birkaç gün önce bir eşcinsel evlilik kutlamasına katılan 20 kişi arasında yer aldığı belirtiliyor.

Ülkenin Fransız sömürgesi olduğu günlerden kalan eşcinsel karşıtı yasalara göre eşcinsellik ‘doğaya karşı suç’ olarak tanımlanıyor ve beş yıla kadar hapis ile cezalandırılıyor.

Sömürgeci homofobik yasalar Senegal’deki LGBTİ toplumunu tehdit ediyor. Ağustos ayında da yedi eşcinsel erkek polis baskını sonucu hapis cezası aldı. Temmuz ayında ise ülkenin ünlü gazetecilerinden Tamsir Jupiter Ndiaye’ye altı ay hapis cezası verildi.

Eşcinselliğin yasak olduğu ülkede eşcinsellerin evlilik hakkı olmasa da kendi aralarında kutlamalar yapılıyor. Ülkenin ünlü dergilerinden Icone, 2008 yılında bir evde gerçekleşen ‘eşcinsel evlilik’ fotoğraflarını yayınladı. Derginin editörü fotoğrafların ardından ölüm tehditleri aldı. Fotoğraflarda yer alan beş kişi gözaltına alındı ancak hemen ardından serbest bırakıldı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam