15/04/2011 | Yazar: Kaos GL

Dünyanın dört bir yanında 1996 yılından beri her nisan ayında yapılan “Day of Silence”; LGBTT bireylerin yıl içindeki susturulmalarına, sessiz kalışlarına dikkat &cce

Sessizlik Eylemi İstanbul’da Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dünyanın dört bir yanında 1996 yılından beri her nisan ayında yapılan “Day of Silence”; LGBTT bireylerin yıl içindeki susturulmalarına, sessiz kalışlarına dikkat çekmek için LGBTT destekçilerle birlikte eylem sırasında sembolik olarak sessiz kalarak yaptığı bir performans.
“Day of Silence” dünyada ilk olarak ABD’de Virginia Üniversitesi’nde LBGTT öğrenciler ve destekçileri tarafından yapıldı.
 
Türkiye’de ise bu eylem 2010 Nisan ayında FAGtr ve Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği tarafından Galatasaray Lisesi önünde düzenlendi.
 
“Eşcinsellik hastalıktır” diye açıklamada bulunan Kadından ve Aileden Sorumlu Bakan Aliye Kavaf’ı protesto etmek amacıyla yapılan eylemin ana sloganı “Biz sustuk, Kavaf konuşsun”du.
LGBTT bireyler, bu sene yine 15 Nisan tarihinde Galatasaray Lisesi önünde Kavaf’ın homofobik sözlerini unutmadığını sessiz kalarak gösterdi.
 


Etiketler: yaşam
İstihdam