22/06/2009 | Yazar: Anıl Üver

LIEBE VERDIENT RESPEKT! / LJUBAV ZASLUŠUJE RESPEKT!

Sevgi Saygıya Değer! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LIEBE VERDIENT RESPEKT! / LJUBAV ZASLUŠUJE RESPEKT!

17 Haziran Çarşamba günü, şehrin en büyük kütüphanesi olan Viyana Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen bir tanıtım toplantısı ile Almanya’da homofobiye karşı düzenlenen plakat kampanyası ‘sevgi, saygıya değer’in Avusturya versiyonu kamuoyunun ilgisine sunuldu.


 
Bu kampanya Almanya‘da faaliyet gösteren dernek LSVD (Lesben- und Schwulenverband Deutschland -  Almanya Gey ve Lezbiyen Federasyonu) tarafından organize edilmiş ve Mart 2009’da Berlin’de tanıtılmıştı. Avusturya’da ise bu kampanya, ağırlıklı olarak eşcinsellere yönelik hizmet veren psikolojik danışma merkezi Courage’in girişimleriyle, Viyana entegrasyon ve çeşitlilik dairesi MA 17 tarafından finanse edildi, Viyana Gençlik Merkezleri Derneği ve WienXtra gibi dermeklerce de desteklenmekte.
 
Şimdilik üç dilde, -Almanca, Türkçe ve Sırpça- billboardları süsleyecek olan bu kampanya ile toplumun genelinde, özellikle okullarda ve gençlik merkezlerinde yaşanan homofobiye ve önyargılara dikkat çekilmesi hedefleniyor.
 
Tanıtıma hükümet partisi Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) adına Tanja Wechsely, Yeşiller Partisi adına ise eşcinseller grubu sözcüsü Marco Schreuder ile parlamentodaki ilk göçmen milletvekili Alev Korun katıldılar.

Konuşmacılar, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ)’nden bir milletvekilinin, ‘devletin gençlerimize kötü örnek teşkil eden bu kampanyaya milyonlarca euro bağışlamasını hiç doğru bulmuyorum’ şeklindeki yorumunun, aslında böylesi kampanyaların ne kadar gerekli olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade ettiler.

Söz konusu kurum MA 17’nin başkanı Ursula Struppe ise yaptığı konuşmada kampanya için maalesef milyonlar değil, sadece iki bin euroluk bir bütçe sağlayabildiklerini açıkladı.
 
 
Plakat resimler icin:
http://www.homophobie.at/liebeverdientrespekt/index.html

Fotoğraflar: Anıl Üver 

SPÖ'den Tanja Wehsely, Yeşiller Partisinden Marco Schreuder


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam