14/02/2016 | Yazar: Gözde Demirbilek

Birliktelik güzeldir elbet. Ama bu yalnızlığın kötü olduğu anlamına gelmez ki.

Sevgililer Günü özel: Mail attım yalnızlığa! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Birlikte olmak güzel de; yalnızlık çok mu kötü? Yoo! Bir bankta yalnız oturmak, bir denizi ya da bir yeşilliği izlemek; tanıdık hiçbir ses olmadan... Belki bir yolculuğa çıkmak tek başına, hatta ilk defa bulunacağın bir şehre. Okuldan ya da işten çıktıktan sonra tek başına bir kahve içmek, yan masadaki tartışmaya kulak asmadan. 

Birliktelik güzeldir elbet; ama bu yalnızlığın kötü olduğu anlamına gelmez ki! 

Yalnızlığı sevenler, sebeplerini KaosGL.org'la paylaştılar. 

Keyifli okumalar!

 

Bülent Kemer: Yalnızlığım yollarıma pusu kurmuş beklemekte diye şarkı dinlerken, pusu kuracak kadar uzakta olmadığını bildiğinden kafan rahattır. Bu yüzden bile güzel olabilir!

Atakan Ceylan: Şarabını bölüşmediğin için, kışın soğuğunda el ele tutuşmadığın için, iç sesini dinleyebildiğin için, yeniden âşık olma ihtimalin olduğu için… Yatakta yayılarak uyuyabildiğin için yalnızlık güzeldir!

Berna Savaş: Varla yok arası yokla var arası bir dünya düşünün şimdi. İnsanlarda bulamadığım ne varsa o yarattığım yerde var. Bir köpeğin başını okşamaktan geçer bazen o yollar ya da kitapta bir yerin altını çizdiğimde inandığım yerden başlar yeniden her şey. Beklentinin sıfıra indirgendiği her yerden beslenen ruhunu büyütürsün. Bu yüzden kaybedecek bir şeyin olmaması; yalnızlık, özgürlüktür.

İdil Kına: Yalnızlık sadece bir kişiyi sevmek yerine her şeyi sevmektir, hiçbir karşılık beklemeden.  Yalnızlık güçlü olmaktır, özgür olmaktır. Taviz vermeden kendin olmaktır yalnızlık.

Büşra Çiçek: Yalnız olmak da güzel çünkü birinin seni sevdiğinden her saniye emin olmak zorunda değilsindir. Sözlerini dinlerken ağladığın bir şarkıyı yolladığın o özel kişinin beğenmemesi gibi bir ihtimal yoktur. Ona söyleyeceğin sözleri, söylemek yerine bir kenara yazarsın mesela ve hiçbir zaman beklentinin altında bir tepki almazsın. Yer kürede en sevdiğin kişinin, senin onu sevdiğinden daha az sevmesi gibi bir ihtimal de yoktur. Yalnız yaşamak, kendini sevmeyi beraberinde getirir ve insan kendini sevemeden yola devam edemiyor.

Ezgi Nur Ağırbaş: Yetişkinliğe adım attığımda yalnızlığın bir adının özgürlük olduğunu fark ettim. Öyle insanlar tanıdım ki iyi ki yalnızım deyip içtiğim kahveden ayrı bir keyif aldım. Kendi rotamı çizip mutsuz olduğum yerde çok oyalanmadım. Bu bir tercih meselesi. Çünkü insanların yükü yoruyor. Yalnızlık hayallerinin peşinden koşmak için fırsat yaratıyor. Hem kitapları olan insan hiç yalnız olur mu?

Ayşe Nur B: Kalabalıkların içinden eve gelince, yatağa uzandığın anı hiçbir şeye değişmeyeceğin için: yalnızlık çok güzel. İyi ki var!

Öznur Erdoğan: Güzeldir yalnızlıklar, türküler kadar, şiirler kadar. Hep birilerine adanan türküleri, şiirleri kimliksiz kılar, öyle salt sever bunca içten sözleri yalnız insanlar. Aynaların yürekleri görmeyen sığ görüşünü göğe doğrultur onlar, yıldızların salkım saçaklığına benzetir saçlarını, yüzünü, gözünü, başını. Kimse için sürmez rujunu kimse için var etmez benliğini, bedenini. Kendisini kendisiyle tamamlar yalnız insan.

Buse Ceylin Doğan: Beraber olmak bile çoğu zaman yorucuydu benim için. Ne kadar sevdiklerim de olsa da amaçsız oluşlarını seyredemiyordum insanların. Belki bir gün sağlıklı düşünmeye başlarlar diye vakit ayırıp onlarla fikirlerimi paylaşarak onların "yönlendirilmeye" değil "yönetilmeye" açık olduklarını tecrübe ederek öğrendim. Adım başı inatçı ve kör insanlar varken elden ne gelir? Ben de zamanla, tercih hakkım olduğunda, yalnız olmanın rahatlık getirdiğini kabullendim.

Fırat Varatyan: Gün boyu beklediğin bir mesaj olmadığı için, eylemden eyleme koşarken aklın başka yerde olmayacağı için, gün boyu ortak aktivite programları yapmak zorunda olmadığın için; yalnız kalma korkun olmayacağı için yalnızlık güzeldir.

Şehrazat Mutluay: Yaptığın tüm yatırımları bir ilişkiye değil kendine yaparsın, mutlaka seninle kalır. Susmak lazımdır bazen; zaten bazı bazı zamanlar mecalin kalmaz anlatmaya. Zamanın vardır bolca, kafa arkadaşların varsa hele tadından yenmez! Çünkü... Kendine yetmeyi öğrenirsin, kendini yalnız keşfedersin; içe açılmadan dışa çıkılmaz. Bir de kahveyi yalnız içersin, bence tadı daha güzel geliyor. Yalnızlık da güzel yahu :)

Mustafa Hoşgör: "Yalnızlık çok güzel bence yaaaa" diyerek mutlu çiftlere olan antipatim ve kuru avuntum ile başlamak istiyorum sözlerime. Yalnızlık güzel. Çok güzel. Öyle böyle değil. Şimdi bencil tarafımı saymazsam yalnızken kendine daha çok odaklanıyor insan bence. Ben şehri, sokakları tek başına gezmekten daha çok keyif alan bir insanım. Mevsim bahar ya da yazsa eğer ve İzmir’deyseniz yalnızlık çok güzel. Gidersin sahile oturursun tek başına yayılırsın çimlere alırsın kitabını okursun. Starbucksta "Das Kapital" okumak da seçenekler arasında tabi. Zaten bu 14 Şubat Amerika'nın oyunu. Yalnızken kendini keşfediyor insan. Ne istediğini kendini dinleye dinleye anlıyor. Zaten Türkiye'nin en çok kendini beğenen geyleri arasında yaşıyorum kime beğendirmeye çalışacağım kendimi? Şair burda kendini beğenmediğini iddia etse de nafile. Bazen duygu selleri yaşasam da istediğim birini bulamıyorum bu şehirde. Niyetim Ankara'da birini bulmak. Annemin bak bu çocukla tanış arkadaş ol iyi çocuk demesiyle konuştuğum biri de oldu mesela ama annem sen mantıksal düşünüp kapris yapan birisin sizden bi’ cacık olmaz dedi daha sonra. Kadın biliyor oğlunu. Söylemek istediğim çok şey var ama son sözüm. Çare: Yıldız Tilbe


Etiketler: yaşam
İstihdam