18/10/2018 | Yazar: Yıldız Tar

Pose, Türkçe seslendirmeyle Netflix’e geliyor. Dizinin Elektra’sına Seyhan Arman sesiyle hayat verecek.

Seyhan Arman, Pose’un Elektra’sını seslendiriyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pose, Türkçe seslendirmeyle Netflix’e geliyor. Dizinin Elektra’sına Seyhan Arman sesiyle hayat verecek.

Seyhan Arman, Fotoğraf: Yıldız Tar / Kaos GL

Glee ve American Crime Story’nin yaratıcılarından Ryan Murphy’nin yeni TV dizisi Pose’un Netflix için Türkçe seslendirmelerinde ödüllü trans kadın oyuncu Seyhan Arman da yer alıyor. Arman, önümüzdeki günlerde Netflix Türkiye’de de yayınlanacak dizinin baş karakterlerinden Elektra’ya sesiyle hayat veriyor.

Murphy’nin FX için ürettiği dizi 80’ler New York’unun ikonik drag queen ve queer balo salonlarını beyaz perdeye taşıyor. Programda trans oyuncular yer alıyor. Kamera arkasında da çeşitliliğe dikkat ediliyor. Program gelirinin tamamı trans ve LGBTQ dayanışma örgütlerine bağışlanıyor. Gelirlerin bağışlanacağı kurumlar arasında trans hakları savunucusu, Stonewall’un kahramanlarından Sylvia Rivera onuruna kurulan vakıf da yer alıyor.

“Heyecan verici bir proje”

Dizide Dominique Jackson'ın oynadığı “Elektra”nın Türkçe seslendirmesini yapan Arman KaosGL.org’a konuştu. Arman, dizinin gelirinin dayanışma örgütlerine bağışlanmasını hatırlatarak şöyle dedi:

“Öncelikle heyecan verici bir proje. Diziyi henüz izlemedim ama seslendirdiğim sahneleri çok beğendim. Zaten dizi Amerika’da ses getirmiş durumda. Üstelik dizi bütün gelirini trans ve LGBTİ çalışmaları yapan derneklere bağışlıyor. Zaten bu duyarlılıklarını Türkiye yayını için trans karakterleri trans bireyler seslendirsin şartını koymalarından belli. Eminim yayınlanacağı diğer ülkeler için de aynı şart geçerli olacaktır. Ben Dominique Jackson'ın oynadığı ‘Elektra’ karakterini seslendiriyorum.”

İlgili haber:

Ryan Murphy’nin yeni dizisinin tüm geliri trans ve LGBTQ vakıflarına

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam