01/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Ankara’daki üniversite ve şehir LGBTİ+ toplulukları, ÜniKuir’in “Şiddetsizlik” atölyesinde bir araya geldi.

Şiddetsizlik Atölyesi: “İstek değil ihtiyaç!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir Derneği, 27 – 28 Ocak tarihlerinde Ankara’daki LGBTİ+ topluluklarını “Şiddetsizlik” atölyesinde buluşturdu. Üniversite ve şehir topluluklarının katıldığı etkinliğin kolaylaştırıcısı Kaos GL’den Umut Güven oldu.

Aktivistlerin çatışma çözme-dönüştürme, pozitif iletişim ve örgütlenme süreçlerinde şiddetsizlik üzerine çalıştığı atölyenin ilk gününde, katılımcılar şiddetsizlik kavramının temel prensipleri üzerine tartışarak günlük hayatta bu prensipleri uygulayabilecekleri alanlar üzerine grup çalışmaları gerçekleştirdi. İlk oturumun ardından şiddetsiz deyişler sergisinde aktivistler, şiddetsiz iletişimin gücünü ve olanaklarını keşfetti. İlk günün sonunda katılımcıların katkılarıyla çatışmaların nasıl çözülebileceği ya da dönüştürülebileceği tartışıldıktan sonra pozitif dönüştürme stratejileri üzerine interaktif oyunlar gerçekleştirildi.

Atölyenin ikinci günü, iletişim engellerinin tanımlanması ve aşılması konularıyla başladı. Katılımcılar, iletişimde sık karşılaşılan sorunları anlama ve çözme becerileri hakkında bilgilendirildi. Ardından, çeşitli şiddetsiz iletişim modelleri incelendi. İkinci günün finalinde, örgütlenme süreçlerinde şiddetsizlik başlığı ele alındı. Çatışmaların örgüt içinde çözümleri ve pozitif bir çalışma ortamını oluşturulabilecek stratejiler paylaşıldı. Atölyenin sonunda, katılımcılar öğrendiklerini pratiğe dökerek deneyimlerini paylaştı.

Atölye, aktivistlerin katılımcı geldikleri topluluklar hakkında paylaşımlar yaptığı, ÜniKuir moderatörlüğündeki forum ile sona erdi.


Etiketler: yaşam, eğitim, kent hakkı
İstihdam