30/08/2021 | Yazar: Kaos GL

Melis Yılmaz, cisnormatif, heteronormatif ve cinsiyetçi eğitim sistemine karşı LGBTİ+ öğrenci ve akademisyenler için çizdi.

Sınıfta yanındayım Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibarıyla başlayacağının duyurulmasının ardından pandemi nedeniyle çevrimiçi eğitim döneminin bir süre için de olsa kapanacağı düşünülüyor.

Yüksek Öğrenim Kurumu’nun açıklamasına göre yeni eğitim dönemi salgının seyrine göre planlanacak, inisiyatif üniversite yönetimlerinde.

Cisnormatif, heteronormatif ve cinsiyetçi eğitim sistemine karşı LGBTİ+ öğrenci ve akademisyenlere çizer Melis Yılmaz’ın bir mesajı var: Sınıfta yanındayım.

Pandemi, LGBTİ+ Öğrencileri Nasıl Etkiledi?

Kaos GL Derneği, Covid-19 Pandemisinin LGBTİ+ öğrenciler ve öğrenci toplulukları üzerinde yaratmakta olduğu problemleri konuşabilmek için çevrimiçi olarak düzenlenen Pandemi Buluşmaları kapsamında 2 Aralık’ta LGBTİ+ öğrenciler ve öğrenci toplulukları ile bir araya geldi.

Hacettepe Üniversitesi Kuir Araştırmaları Topluluğu, İstanbul Teknik Üniversitesi Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü (Cins Arı),  Bahçeşehir Üniversitesi Renkli Çatı, Lavender LGBTİQ+ Ege Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu, İstanbul Kültür Üniversitesi İKUİR, ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması, Sabancı Üniversitesi Cins Kulüp, Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TürkMSIC), Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı Kulübü, Koç Üniversitesi Kuir Topluluğu, ÜniKuir Derneği, Genç LGBTİ+ Derneği ve Marmara, Hacettepe, Dokuz Eylül üniversiteleri öğrencileri buluşmada öğrencilerin ve kulüplerin yaşadığı sorunlara dair aktarımlarda bulundu.

Buluşmanın sonuç raporuna ulaşmak için tıklayın.


 

 


Etiketler: kültür sanat, eğitim, çizim
İstihdam