23/09/2009 | Yazar: Kaos GL

2001'den beri yapılmayan eşcinsel onur yürüyüşü, sağcı grupların tehditleri ve polisin güvence vermemesi nedeniyle iptal edildi.

2001'den beri yapılmayan eşcinsel onur yürüyüşü, sağcı grupların tehditleri ve polisin güvence vermemesi nedeniyle iptal edildi. Avrupa Konseyi'nden kınama geldi.
 
Sırbistan'da aşırılıkçı grupların tehditleri ve polisin koruma garantisi vermemesi üzerine, organizatörler eşcinsel onur yürüyüşünü iptal etti.
 
Organizasyon adına bir açıklama yapan Dusan Kosanovic, polisin bu cumartesi Belgrad'da yapılması planlanan yürüyüş için farklı bir alan önerdiğini ama bunu kabul etmediklerini belirtti.
Ülkede son olarak 2001'de yapılan onur yürüyüşüne sağcı gruplar saldırmıştı. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Maud de Boer-Buquicchio da olayı kınadı. de Boer-Buquicchio, "Bu sadece LGBT topluluğu için değil, Sırbistan'da demokrasiye inanan tüm bireyler için üzücü bir gün" dedi.
 
Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği (ILGA) Avrupa yöneticisi Maxim Anmeghichean da "Hükümet neo-faşist grupların tehditlerine boyun eğerek Belgrad'ın bir çete tarafından kontrol edildiği mesajını verdi. Sırbistanlı yetkililerden şiddete teşviki suç sayan ve cezalandıran bir yasal düzenleme bekliyoruz" dedi.
 
Türkiye'de bu yıl İstiklal Caddesinde yapılan onur yürüyüşüne 3 bin kişi katıldı.
 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam