20/04/2020 | Yazar: Tanju Tariz

Sirkaftan Kısalar’da Seçin anlatıyor: Zeynep’le dolmuşa bindiğimizde Zeynep’e “abla çocuk kucakta mı ayakta mı gidecek” diye sormaları var, Zeynep o sırada 22 ben de 38 yaşındayım.

Sirkaftan Kısalar: Seçin’le lezbiyen noterlik Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sevgili Seçin Tuncel sana madi koli atacağım ama çok kısa olduğun için ulaşmayacak diye korkuyorum. Bu birinci posta sorularıma neden bu kadar kısa yanıtlar verdin? Neyse sana kızmıyorum, kınamıyorum. Benim de lezbiyen arkadaşlarım var. Bu arada bazı yanıtlarında kür attığını biliyorum. Örneğin lezbiyen noteri ünvanını Yaso’dan aldığın kocaman bir yalan. Biliyoruz bunun hayatına giren 7432 kadınla ilgili olduğunu… Neyse uzatmıyorum. Seni okurlarımla baş başa bırakıyorum.

Sirkafta kalmaktan mutlu musun?

Valla sirkaf cennet olsa bile zorunlu olduğu için sıkar. Bu süreci uzun bir dinlenme süreci gibi görüyorum, ben bazen mutsuz bazen mutluyum ancak kedim totoro pek mutlu değil. Alışkın değil evde durmama şaşırıyor.

En özlediğin 3 şey!

İş çıkışı Aylime’yle rakıya gitmek, etkinliklerden sonra keyiflice oturmak, arkadaşlarımla dışarı çıkıp göt atmayı özlüyorum.

Sirkafta çalışmak nasıl bir duygu?

Hiç alışık olduğum bir durum değil. Benim Kaosjel’de çalışma alanım özellikle insanlarla ve etkinliklerin organizasyonuyla ilgili o yüzden biraz sıkıcı geliyor.

Karantina öncesinde sirkafta çalışan arkadaşlardan destek aldın mı?

Hayır, hiç aklıma gelmediler, hafif haset birisi olduğum için ne güzel onlar alışkın diye düşünmüştüm bu günlere girerken.

sirkaftan-kisalar-secin-le-lezbiyen-noterlik-1 

Karantina öncesinden bir fotonu gönder bacım, peki bu alık fotonu neden gönderdin?

Şu an kaos’taki bazı arkadaşlarımın albümlerinde var olan Göbeklitepe fotoğraflarımdan daha iyi olduğunu düşündüğüm için.

sirkaftan-kisalar-secin-le-lezbiyen-noterlik-2 

Benim ve kaosjel okurları için süslen püslen, içindeki prensesi çıkart ortaya ve bizim için bir foto çek ve gönder!

sirkaftan-kisalar-secin-le-lezbiyen-noterlik-3 

Ucuz ve basitsin ama bunu sakın unutma!

Ucuz, basit ve kısayım.

Sana lezbiyen noteri diyorlar? Neden böyle diyorlar?

Biliyorsun noterler hukuk fakültelerinde eğitim alırlar ben de hukukçu lezbiyen abim Yasemin’den el aldığım için lezbiyen olmam tasdiklendi. Başka bi nedeni yok yani.

-20 yaş sokağa çıkma yasağı geldiğinde sen korktun mu? Neden korktun?

Daha bir iki gün önce sokakta sigara içtiğim için bi kadın tarafından “çocuğa bak sigara içiyor yazık” seklinde ayıplandım. O yüzden korkuyorum ama bilen bilir benim birkaç hikayem daha var. Bunlardan bir tanesi asansörde oğlan çocuğu sanıldığım için kafama şaplak atılması (yaş 37), bir kere arabayla giderken polisin arabanın önüne kesip bizi çocuk sandığımız için arabayı önümüze kırıp durdurması, bir de bir hastanede çocuk sandıkları için yukarıya çıkmama izin vermemeleri var. Bir de Zeynep’le dolmuşa bindiğimizde Zeynep’e “abla çocuk kucakta mı ayakta mı gidecek” diye sormaları var, Zeynep o sırada 22 ben de 38 yaşındayım. Öyle durum vahim yani…

Sana neden lezbiyen olduğunu sorduklarında çocukken geçirdiğin bir trafik kazasından bahsediyordun? Okurlarımızla bunu paylaşır mısın?

Ben genel olarak başıma herhangi bir şey gelse bu olaya bağlıyorum, boyumu mesela… Burda da hareketin tercih mi yönelim mi tartışmasına başka bir bakış açısı getirmek istemiştim.

Seçin Tuncel kaç yaşındasın? Bazı senelerde 2004-2015 arasında hiç yaşlanmadığın iddia ediliyor? Bunu nasıl başardın?

Lezbiyenliğin altın kurallarından birisi; yaşımızı ara ara kolilerimizi etkilemek adına durdururuz. Bunu gerçekten sadece noter tasdikliler yapabilir. İstersen özel ders veriyorum bunla ilgili. Senin gibi güzellerin ihtiyacı yok ama ücretsiz denersin nolacak ya.

Hiçbir lezbiyen barında dayak yedin mi? Neden yedin?

Evet aslında bi iki yerde daha yemişliğim var, çok uzun süre oldu şu an gerçek nedeni hatırlamıyorum ama muhtemelen yengeciliğimden kaynaklı yemişimdir.

Seçin Tuncel bir şarkı olsaydı ne olurdu diye Umut Güner’e sorduk: Ağzı Burnu Ufacık


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam