29/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Taksim Gezi Parkı’nda yıkıma karşı duran İstanbul Milletvekili Önder: Bu neoliberal sistemin dini, kitabı, Allah’ı para. Bu talana, bezginliğe, hoyratlığa dur dememiz lazım.

Sırrı Süreyya Önder: Ben Ağaçların da Vekiliyim Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Taksim Gezi Parkı’nda yıkıma karşı duran İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder: Burayı bir piknik alanına çevireceğiz. Bu neoliberal sistemin dini, kitabı, Allah’ı para. Bu talana, bezginliğe, hoyratlığa dur dememiz lazım.

Ağaçların da vekili olduğunu belirten Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Taksim Gezi Parkı’nda inşaat alanına girdi.

Taksim Gezi Parkı’nda yapılan inşaata karşı çıkan vatandaşlara polisin müdahalesi devam ederken İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, polis barikatını aşarak inşaat alanına geçti. Kepçenin çalışmasına engel olan Önder, yürütülen çalışmanın resmi belgesi gelmeden inşaat alanından ayrılmayacağını duyurdu. 

Gezi Parkı’nda yapılan çalışmalara tepki gösteren vatandaşlara müdahalelere karşı eylemlerin sayısı artarak devam ediyor. Gezi Parkı’na destek için gelen BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Suç işleyenler buradaki kepçeleri kullananlardır. Gazın halka değil bu çalışmayı yapanlara atılması gerekiyor” açıklaması yaptı. Özel inşaat şirketi çalışanlarına zabıta elbiselerinin giydirildiğini ve bunun hukuksuzluk olduğunu belirten Önder, çevik kuvvet barikatlarını aşarak inşaat alanına geçti. Kepçenin çalışmasına engel olan Önder, yürütülen çalışmanın belgesi gelinceye kadar inşaat bölgesinden ayrılmayacağını duyurdu. Öte yandan çevik kuvvet barikatını aşmaya çalışan eylemcilere ise polis biber gazıyla müdahale etmeye devam ediyor.


Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam