18/09/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Şişli Belediyesi sosyal yardım kapsamında Trans Misafirhanesi’ne 25 koli kuru gıda gönderdi.

Şişli Belediyesi sosyal yardım kapsamında Trans Misafirhanesi’ne 25 koli kuru gıda gönderdi.

LGBTİ’lere eşit hizmet için çalışmalar yürüten Şişli Belediyesi zor durumdaki yaşlı trans kadınlar ve savaş mağduru LGBTİ’lere barınma imkanı sağlayan Trans Misafirhanesi’ne gıda desteğinde bulundu. İstanbul LGBTİ’nin açtığı Trans Misafirhanesi’ne 25 koli kuru gıda yardımı yapıldı.

“Boysan’ın başlattığı dayanışma devam ediyor”

Konuya ilişkin KaosGL.org’a konuşan İstanbul LGBTİ aktivisti Deniz, “Belediyenin sosyal yardım kapsamında 25 koli kuru gıdası dün misafirhaneye teslim edildi. Sevgili dostumuz, Başkan Danışmanı Boysan Yakar’ın yaşamını trafik kazasında kaybetmeden önde başlattığı dayanışma devam etmiş oldu” dedi.

Misafirhanenin geçtiğimiz yıllarda Öykü Ay ve Trans Melekler tarafından örgütlenen Ramazan dayanışması sonucu kuru gıda ihtiyacının karşılandığını ancak o gıdaların bittiğini hatırlatan Deniz, “Belediye tam zamanında bir ihtiyacı karşılamış oldu. Şimdi önümüzde kahvaltılık ihtiyacını çözmek kaldı” şeklinde konuştu.

LGBTİ’ler sosyal yardımlardan faydalanamıyordu

Belediyeler sosyal yardım ve dayanışma kapsamında çeşitli kurum ve kişilere kuru gıda ve giyecek desteğinde bulunuyor. Geçtiğimiz yıllara kadar LGBTİ’ler bu desteklerden faydalanamıyordu. Trafik kazasında yaşamını yitiren LGBTİ aktivisti Boysan Yakar’ın belediye meclis adaylığı ve ardından Başkan Danışmanı olmasıyla birlikte LGBTİ’ler de yardımlardan faydalanmaya başlamıştı.

Trans Misafirhanesi ne durumda?

İstanbul LGBTİ Derneği’nin inisiyatifiyle başlayan Trans Misafirhanesi’nin psikolojik, hukuki ve sosyal destek ihtiyacı ise derneğin yürüttüğü Eylül Cansın Trans*evi projesi ile karşılanıyor. Hollanda Krallığı’nın desteklediği proje ile misafirhanede kalan translara düzenli psikolojik destek sağlanıyor, translar hukuki danışmanlıktan faydalanıyor.

İlerleyen süreçte hem de meslek edindirme kursu açılacak hem de translar takı tasarım atölyesine katılarak kendi yaptıkları takıları satma imkanı bulacak.

İlgili haber:

Trans Misafirhanesi’ne psikolojik, hukuki ve sosyal destek sağlanacak


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam