02/03/2021 | Yazar: Yıldız Tar

İstanbul Şişli’de bir erkek, bir trans kadını silahla tehdit ederek cinsel saldırıda bulundu.

Şişli’de erkek şiddeti: Silahla tehdit ve cinsel saldırı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Meltem Ulusoy / csgorselarsiv.org

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için 17 Mayıs Derneği’ne yazabilirsiniz.

İstanbul Şişli’de bir erkek, trans kadın Asel Oktay’ı silahla tehdit ederek Asel Oktay’a cinsel saldırıda bulundu. Asel Oktay, kendi evinden kaçarak polisi aradı. Saldırgan gözaltına alındı.

Asel Oktay yaşadıklarını KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“İnternetten tanıştığım birisiydi. Evime geldi. Silahı olduğunu fark etmedim. Israrla kondomsuz birliktelik teklif etti. Ben reddettim. Olay tartışmaya döndü. Giyinip gitmesini söyledim. Cebinden silahı çıkardı, kafama dayadı ve beni zorlamaya başladı. İkna etmeye çalıştım. Baktım olmuyor, yüzümü yıkayıp geleyim dedim. Üstümü giyindim. Terliklerle kendimi dışarı attım ve evimi dışarıdan kilitleyerek canımı kurtardım. Polisi aradım hemen. Polis geldi ve elinden silahı alarak karakola götürdüler.

“Karakolda biz ifade vermeden önce beklerken nezarette polislere de küfürler etti. Orada ‘kadın sandım erkek çıktı’ gibi bir cümle dahi kurdu. Kafama gerçekten silahı dayadı ve oral yolla tecavüz etti bana. Polislere de hakaret ettiği için bugün nezarette kalacak. Sinirli değilim. Şok içerisindeyim. Çok fazla korku yaşadım. Oturduğum evle ilgili, gelecekle ilgili endişelerim var. Düşünmemeye çalışıyorum ama zor bir şey atlattım. Ölümle burun buruna geldim. Kafamda silah var, içi dolu, dolu olduğunu gördüm. Panik halindeydim. Suç duyurusunda bulunduk, uzaklaştırma kararı isteyeceğim. Can güvenliğim yok. Bu adam serbest kalırsa benim için sıkıntılı bir durum. Hâlâ çok sinirli ve öfkeli. Karakolda gördüm durumu. Hiç pişmanlık yoktu, yaptığı için.”


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
nefret