19/11/2015 | Yazar: Yıldız Tar

‘Nefrete karşı hayatı savunuyoruz’ diyen Şişli Belediyesi, ilçe sokaklarını transfobik nefrete karşı afişlerle donattı.

Şişli’de transfobik nefrete karşı billboard kampanyası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Nefrete karşı hayatı savunuyoruz” diyen Şişli Belediyesi, ilçe sokaklarını transfobik nefrete karşı afişlerle donattı. Belediye, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü etkinlikleri de yapacak.

Şişli Belediyesi 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü dolayısıyla billboard kampanyası başlattı. Şişli’nin on beş noktasında sokaklara “Şişli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü” imzasıyla transfobik nefrete karşı afişler asıldı.

Belediyenin afişlerinde transfobik nefret cinayeti haberlerinden kesitler ve “Şişli Belediyesi olarak transları öldüren nefretin durması için çalışıyoruz. Nefrete karşı hayatı savunuyoruz” ifadeleri yer alıyor.

“Komşuların trans olduğu için öldürülüyor, nefrete karşı çık”

Şişli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz günlerde kurulan Toplumsal Eşitlik Birimi’nden Elif Avcı çalışmalarına ilişkin KaosGL.org’a konuştu. Avcı, “Şişli, LGBTİ nüfus açısından stratejik bir belediye” dedi. Şişli’nin büyük bir LGBTİ nüfusa ev sahipliği yaptığını vurgulayan Avcı, “Bölge bu kadar büyük bir gettoyu içerirken belediyenin LGBTİ’lere dönük bir politika yapmaması düşünülemez” dedi.

Nefret saldırılarının Şişli’de çok yoğun yaşandığını da vurgulayan Avcı sözlerine şöyle devam etti:

“Billboard kampanyamızla farkındalık yaratmak istiyoruz. Şişli sakinlerine ‘translar senin komşun ve komşuların cinsiyet kimliklerinden dolayı öldürülüyor’ mesajını ulaştırmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da temel haklar konusunda eşitsizliği eşitlemek için ne gerekiyorsa yapacağız. Belediye hizmetlerinin LGBTİ’leri daha çok görmesini sağlayacağız.”

Belediye farkındalık yaratmak için 20 Kasım’da Zabıta İşleri Müdürlüğü’nde belediye zabıtalarına, 23 Kasım’da ise Şişli Kent Kültür Merkezi'nde Şişli halkına yönelik LİSTAG Aile Grubu tarafından üretilen Benim Çocuğum film gösterimi de yapacak.

Kadına yönelik şiddet ve çocuk hakları da unutulmadı

Şişli Belediyesi 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla da billboardlar hazırladı. Belediye kadına yönelik şiddete ilişkin bir forum tiyatroya da ev sahipliği yapacak.

Belediyenin insan haklarına ilişkin son çalışması ise çocuk haklarına dönük olacak. Aynı zamanda Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım için üç kitap çıkartıldı. Rehber öğretmenler ve çocuklar için çıkartılan kitaplardan birisi ‘Zeliş’ isimli boyama kitabı. Bir diğer kitapta rehber öğretmenlere tavsiyeler yer alıyor. Sonuncu kitap ise, çocuk haklarına ilişkin bir öykü kitabı.

İlgili haberler:

Şişli Eşitlik Birimi’ne Sema Yakar danışmanlık yapacak

Boysan’ın hayali gerçek oldu: Şişli’de Eşitlik Birimi!


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam