31/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Sivil Sayfalar’dan Derya Kap İstanbul Sözleşmesi’nin feshini kadın ve LGBTİ+ aktivistlere sordu, Kaos GL’den Aslı Alpar yanıtladı.

Sivil Sayfalar İstanbul Sözleşmesi’ni sordu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sivil Sayfalar’dan Derya Kap İstanbul Sözleşmesi’nin feshini kadın ve LGBTİ+ aktivistlere sordu. Kap’a yanıt verenler arasında Kaos GL’den Aslı Alpar, Sözleşme’den çekilme kararının “kazanılmış haklarının ellerinden hukuksuz bir şekilde” alınması olarak ifade ediyor.

Alpar demeçte İstanbul Sözleşme’sinin “Temel Haklar, Eşitlik ve Ayrımcılık Yasağı” başlıklı 4. maddesi ile cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı yapılamayacağı” hükmünün LGBTİ+’lar açısından önemini hatırlatıyor.

Akademisyen Emine Deniz, Kırkyama Kadın Dayanışması’ndan Tülay Korkutan, Kaos GL’den Aslı Alpar, çocuk ve mülteci hakları aktivisti Dilan Taşdemir, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Fidan Ataselim, Müslüman feminist Şehide Zehra Keleş ve Bilim Virüsü kurucusu sosyal girişimci ve iletişim uzmanı Şule Yücebıyık’ın demeçlerinin yer aldığı özel haberi buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
İstihdam