30/09/2022 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin dört bir yanından sivil toplum örgütlerinin bir araya geldiği Sivil Sesler Festivali Ted Üniversitesi’nde başladı.

Sivil Sesler Festivali başladı: İnter Dayanışma standına uğramayı unutmayın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM) tarafından düzenlenecek olan Sivil Sesler Festivali, “Mademki değişim istiyoruz, o zaman güçlü olmalıyız” sloganıyla başladı.

İki gün sürecek festival, yurt içi ve yurt dışından konuklarla sivil toplumun gündemine giren konuların konuşulacağı paneller, sivil toplum örgütlerinin düzenlediği atölyeler, etkinlikler, çeşitli sergiler ve sahne performanslarına ev sahipliği yapacak.

Festival alanında stand açan sivil toplum örgütleri arasında İnter Dayanışma da bulunuyor. 17 Mayıs Derneği İnter Dayanışma broşürleri ve interseks bayraklarının yer aldığı standda interseks aktivistler, hak savunuculuğunu anlatıyor.

Festivalde interseks hak savunuculuğu

Festival programında öne çıkan etkinliklerden biri de interseks hak savunuculuğu üzerine. 1 Ekim Cumartesi günü saat 13.30’da yapılacak söyleşide; interseks aktivistler Belgin Günay, Zeynep Keskin ve Yasemin Bahar konuşacak. İnterDayanışma’nın bu etkinliğinde şu sorulara yanıtlar aranacak:

*Türkiye'de ancak 2000'lerin sonları gibi geç bir dönemde başlayan interseks hak savunuculuğu derin interseks görünmezliğini nasıl aştı?

*Bugüne kadar neler yaptık?

*Hedefimizde neler var?

*Neleri değiştirdik, neleri değiştireceğiz?

Etkinliğe kaydolmak için tıklayın.


Etiketler: yaşam
İstihdam