24/02/2011 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği 2 yaşında… 2009 yılında kurulan İzmir’in ilk, Türkiye’nin 5.

Siyah Pembe Üçgen 2 Yaşında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği 2 yaşında… 2009 yılında kurulan İzmir’in ilk, Türkiye’nin 5. LGBT derneği, ikinci yaşını dostlarıyla birlikte 26 Şubat Cumartesi Günü Murphy’s adlı mekanda kutluyor.

İlk üyesini geçen yıl nefret cinayeti ile kaybeden Siyah Pembe Üçgen Derneği, İzmir’deki LGBT örgütlülüğünü geliştirmek için gökkuşağı bayrağını kara ve mor bayraklarla birlikte dalgalandırıyor.

İzmir’de kurulan Siyah Pembe Üçgen Derneğine, İzmir Valiliği kapatma talebiyle 17 Ekim 2009 tarihinde dava açmıştı. İzmir Valiliği’nin “Genel Ahlak”a ve “Türk aile yapısı”na aykırı olduğu iddiasıyla Siyah Pembe Üçgen hakkında açtığı davanın ilk duruşması 9 Şubat 2010 tarihinde İzmir Adliyesi’nde görülmüş, başsavcı Sami Dündar, derneğin itirazlarına “siyasi partilerin bile kapatıldığı bu ülkede bu davaya da itiraz edilmemelidir” şeklinde karşılık vermiş ve “Herkes Dernek Kurarsa Anarşi Çıkar” demişti.
 
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, her yıl Şubat ayının son haftası Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası etkinliklerini gerçekleştiriyor. Bir nefret cinayeti sonucu yaşamını yitiren gazeteci Baki Koşar‘ın anısına ithaf edilen hafta, yine bir dizi etkinlikle nefret suçlarını farklı yönlerden gündeme taşıyor.

III. Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası etkinlikleri
19-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleşiyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam