15/09/2011 | Yazar: Kaos GL

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, ‘Türkiye’deki LGBT Bireyler İçin Yasal Koruma’ programını 17 Eylül Cumartesi günü ‘Uluslararası Panel’ ile tamamlıyor.

Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden Uluslararası Panel Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, “Türkiye’deki LGBT Bireyler İçin Yasal Koruma” programını 17 Eylül Cumartesi günü “Uluslararası Panel” ile tamamlıyor.
 
17 Eylül Cumartesi, saat 13:30’da Ege Palas Otel’de yapılacak panel 2 oturumdan oluşacak. Panelde, LGBT hakları alanında kazanım sahibi ülkelerden katılacak olan aktivistlerin deneyim aktarımları çeviri desteği ile sunulacak.
 
“Türkiye’deki LGBT Bireyler İçin Yasal Koruma” programı için Siyah Pembe Üçgen Derneğine destek veren İzmir Almanya Başkonsolosu Margit Häberle de panele katılacak.
 
“Uluslararası Panel”de Almanya’daki GLADT örgütünden Birol Işık ve Amir Saemiam, İskoçya’daki Equality Network’den Scott Cuthbertson, İsveç’deki RFSL örgütünden Maria Sundin ve Fransa’daki PASTT örgütünden Poyraz Şahin LGBT hakları alanındaki mücadelelerinden ve kazanımlarından yola çıkarak hazırladıkları sunumlarının aktarımlarını yapacaklar.
 
Dernek beş şehirde 2000 anket yaptı
Türkiye’de LGBT Bireyler İçin Yasal Koruma projesini İzmir Alman Konsolosluğu’nun desteği ile hayata geçiren Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, program kapsamında hazırlanan ilk iki etkinliği 20 ve 21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdi.
 
Beş şehirde 2000 anketlik çalışma yapan Dernek, 20 Ağustos’ta ilk olarak şu sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi:
 
Toplum Gönüllüleri Vakfı, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, İzmir Engelsiz Sanat Derneği, Boğaziçi Üniversitesi Lubunya LGBTT Oluşumu, İzmir Süryani Platformu, Mülteci-Der, İnsan Hakları Gündemi Derneği, TMMOB İzmir İKK Kadın Çalışma Grubu, Engel-siz Yaşam Derneği, ZMO, Buca Engelliler Derneği, Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Felsefeciler Derneği, İzmir Romanlar Derneği, Balçova Gençlik Meclisi, Yabanıl, Rock-A, İzmir Amargi, İzmir Sosyal Ekoloji ve Karşılıklı Yardımlaşma Derneği, Genç-Sen.
 
“Siyasi partiler ilgisiz!”
Sivil toplum kurumlarını bir araya getiren Dernek, Siyah Pembe Üçgen’in tanıtımı, kavramlar ve klişeler konusunda eğitim çalışması, LGB ve TT’lerin sorunlarının ayrı ayrı ele alındığı sunumlar, yasal talepler ve çözüm önerileri ile beş şehirde yapılan 2000 anketlik çalışmanın analizinin paylaşıldığı yoğun bir program gerçekleştirdi.
 
Dernek aynı programı 21 Ağustos’ta da siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği forumda uyguladı. Dernek yaptığı açıklamada, siyasi partilerin büyük çoğunluğunun katılım göstereceğini belirtmelerine karşın sadece DSİP, EDP ve SDP temsilcilerinin katıldıklarına dikkat çekti.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam