04/11/2014 | Yazar: Selda Şenol

Siyah Pembe Üçgen Derneği, Hrant Dink Vakfı’nın ‘Sınırları Aşıyoruz: Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu’na başvurdu.

Siyah Pembe Üçgen Derneği, Hrant Dink Vakfı’nın “Sınırları Aşıyoruz: Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu”na başvurdu. Dernek, Baki Koşar etkinliklerine Pink Armenia’yı da çağırmayı planlıyor.
 
Hrant Dink Vakfı, Mart 2014’ten bu yana Avrupa Birliği desteğiyle Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında “Sınırları Aşıyoruz: Türkiye-Ermenistan Seyahat Fonu”nu yürütüyor.
 
Proje kapsamında, Türkiye ve Ermenistan toplumu arasında temas ve diyaloğun arttırılması, işbirliklerinin teşvik edilmesi amacıyla komşu ülkeye yapılacak ziyaretlere seyahat masraflarını karşılayarak destek olmayı hedefleniyor. Bu kapsamda, 30 Ekim’de İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği de katıldı.
 
Siyah Pembe Üçgen İzmir, Seyahat fonuna başvuru yaparak Pink Armenia (Ermenistan’da faaliyet gösteren LGBT örgütlenmesi) ile temas kurmaya, ortak çalışmalar yapmak ve dayanışmak için kendilerini yerinde ziyaret etmeye karar verdi.
 
Ayrıca Baki Koşar Haftası kapsamında etkinliklerde Pink Armenia’dan aktivistlerinin, Ermenistan’daki yerel deneyimlerini paylaşması için davet edilmesine karar verildi. 

Etiketler: yaşam
İstihdam