11/11/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, bu ay içinde sivil toplumla diyaloğun geliştirilmesine yönelik çalışmalarına başlıyor.

Siyah Pembe Üçgen sivil diyalog ağı oluşturuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, bu ay içinde sivil toplumla diyaloğun geliştirilmesine yönelik çalışmalarına başlıyor. Dernekten Selda Şenol, 7 farklı bölgede 7 ayrı temayla ilerleyecek mücadele ağını kaosGL.org’a anlattı.
 
“Türkiye içinde farklı alanlarda çalışan sivil toplum örgütleriyle bir ağ oluşturmayı hedefliyoruz. 7 bölgeden 7 ayrı temamız var,” diye anlatmaya başlıyor Şenol. Engellilikten ekolojiye, gençlikten kadına farklı alanlarda çalışan sivil toplum örgütleriyle LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) alanında çalışan bir örgüt olarak bir araya geleceklerini söylüyor.
 
Van’da Ekogenç’le dayanışma
 
“Yasal Eşitlik için Sivil Diyalog ve Mücadele Ağı” için çalışmalar 18 Kasım’da Van ile başlıyor. Görüşülecek örgüt ise tüzüğünde “cinsel yönelim” ifadesi geçtiği için Valilik tarafından hakkında kapatma davası açılan Gençlik ve Ekoloji Derneği Ekogenç.
 
Şenol, duruşma öncesi Ekogenç ile tanışıp dava sürecinde yanlarında olmak istediklerini belirtiyor:
 
“Van’da Eko-Genç’le duruşmadan önceki gün bir tanışma toplantısı yapıp ertesi gün duruşmalarına katılacağız. Davaya müdahil olmak istiyoruz.”
 
Şenol, Siyah Pembe Üçgen için çalışmanın geniş çapta bir etki yaratmasının önemli olduğunu söylüyor. Dernek, duruşmanın ardından soluğu Diyarbakır’da alacak: “Diyarbakır’da Anadolu Kültür Vakfı’nın merkezi Diyarbakır Sanat Merkezi ile görüşeceğiz. Orası da hemen belediyenin yanında bir yer. Oranın da etki alanı geniş.” 
 
İzmir’den Samsun’a 7 şehirde 7 tema
 
Görüşmelerin yapılacağı diğer şehirler ve sivil toplum örgütleri ise şöyle:
 
“İstanbul’da Uluslararası Af Örgütü ile temel insan hakları üzerine bir araya geleceğiz. Antalya’da Kadın Dayanışma Merkezi ile iletişime geçtik, kadın çalışmaları yapan örgütlerle buluşacağız. Samsun’da İğne Deliği Gençlik Merkezi var, onlarla gençlik teması üzerine çalışacağız. İzmir’deki tema engellilik, Buca Engelliler Derneği ile irtibata geçtik. Ankara’da ise temamız çocuk, Özge-Der ile bir araya geleceğiz.”
 
Sivil diyalog Baki Koşar Haftası’nda devam edecek
 
İlk adımı atıp tanışmanın ardından görüştükleri sivil toplum örgütleri ile LGBTİ haklarına yaklaşımlarını konuşacaklarını anlatıyor Şenol:
 
“Biz buyuz, böyle bir alanda çalışıyoruz, peki siz bize dair neler yapıyorsunuz, çalışmalarınızı ne kadar çeşitlendiriyorsunuz demek istiyoruz. Mesela tüzüklerinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dair koruma yer alıyor mu bunu öğreneceğiz.”
 
Tanışmayla birlikte yapılacak anket çalışmasının ardından görüşülen her örgütten 2 kişi Baki Koşar Haftası kapsamında Şubat ayında İzmir’e davet edilecek. 
 
“Sonrasında görüşmelerde yapacağımız anketlerden gelen cevaplar üzerinden modüller oluşturup bu 7 şehirde 2 günlük eğitimler düzenleyeceğiz.”  

Etiketler: yaşam
İstihdam