26/06/2012 | Yazar: Kaos GL

Sofya Onur Yürüyüşü organizatörleri 30 Haziran’daki Yürüyüş öncesi bir kez daha, Bulgar Ortodoks Kilisesini, Onur Yürüyüşü ile ilgili şiddet çağrısı yapmayı bırakmasını istedi.

Sofya Pride Komitesi Kilise’den Şiddet Çağrısı Yapmaktan Vazgeçmesini İstiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sofya Onur Yürüyüşü organizatörleri 30 Haziran’daki Yürüyüş öncesi bir kez daha, Bulgar Ortodoks Kilisesini, Onur Yürüyüşü ile ilgili şiddet çağrısı yapmayı bırakmasını istedi.

5 Haziran’da Sliven Piskoposluğu’ndan Peder Evgeniv Yanakiev Onur Yürüyüşü katılımcılarına “taşlamalı” şeklinde korkunç bir açıklama yapmıştı.

Sonuç olarak, Sofya Onur Yürüyüşü Girişimi Komitesi, onur yürüyüşü katılımcıları adına resmi bir açıklama yaparak Kutsal Rahipler Meclisi’nden yürüyüşe karşı şiddete çağrıda bulunmamasını söyledi.
 
Ancak, Kutsal Rahipler Meclisi her türlü şiddet çağrısını kınayacağına, “eşcinsellik şüphesiz kişilik, aile ve topluma zarar veren doğal olmayan bir arzudur” açıklamasında bulundu.
 
Burlgar Ortodoks Kilisesi “ahlaksız” olarak kabul ettiği bu yürüyüşün yapılmasına kesinlikle karşı olduğunu açıkladı.
 
Bulgar Ortodoks Kilisesi, Ortodoks Hıristiyanların haklarını ihlal eden zararlı bir gösteri olacağını iddia ederek, çocukların bu yürüyüşe katılmalarını hatta şahit olmalarını engellemek için ebeveynlere ve öğretmenlere çağrıda bulundu.  
 
Bulgaristan’ın başkentinde, 30 Haziran’da, eşit haklar, farklı cinsel yönelim ya da cinsiyet kimlikleri için Sofya Onur Yürüyüşünün beşincisi yapılacak.
 
Sofya Onur Yürüyüşü bugüne kadar ABD, Hollanda, Belçika, Birleşik Krallık, Almanya, Slovenya, Finlandiya elçilikleri ve Norveç, Avusturya, Fransa ve İsviçre sivil toplum örgütleri tarafından desteklendi. 
 
Bulgaristan’ın üst düzey din adamları Ocak ayında bir skandal ile sarsıldı. Üyelerinin birçoğunun eski devlet güvenlik casusları olduğu ortaya çıktı. 
 
http://www.novinite.com/view_news.php?id=140426
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam