16/08/2021 | Yazar: Kaos GL

“WhatsApp’ın yasaklanması ne kadar absürt geliyorsa Hornet’in yasaklanması da o kadar absürt”

“Sokakta LGBTİ+’ları döven hükümet internette uygulamalarını yasakladı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar, Hornet'e sansürü Medyascope'tan Edanur Tanış'a değerlendirdi, “Hornet’in yasaklanması, WhatsApp’ın yasaklanmasıyla aynıdır. WhatsApp’ın yasaklanması ne kadar absürt geliyorsa Hornet’in yasaklanması da o kadar absürt” dedi ve ekledi:

“Bu karar sokakta gökkuşağı bayrağı gördüğüne polisin saldırması, gözaltına alması, LGBTİ+ varoluşun kriminalize edilmeye çalışılmasının internet ortamına yansıması. Kararın bundan ayrı ve bağımsız olduğunu düşünmüyorum. Bu LGBTİ+ karşıtı atmosfer, LGBTİ+’ların birbirlerini bulabilecekleri konuşabilecekleri mecraları yasaklayan bir yere vardı.”

Hornet’in yasaklanmasıyla LGBTİ+’ların iletişim hakkının doğrudan ellerinden alındığını dile getiren Tar, “Kamusal alanda baskının bu kadar yoğun olduğu bir ülkede Hornet gibi mecralar insanların kendilerine benzeyen insanlar bulabildikleri ve kendileri olabildikleri kısmen güvenli alanlar yaratan yerlerdi. Yani sokakta LGBTİ+’ları döven hükümet internette uygulamalarını yasakladı” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına ulaşmak için tıklayın!


Etiketler: insan hakları, medya, yaşam, cinsellik
İstihdam