22/08/2022 | Yazar: Aslı Alpar

Singapur, Başbakanı Lee Hsien Loong erkekler arası cinsel ilişkiyi suç sayan yasayı kaldıracaklarını duyurdu.

“Sonunda başardık; bu ayrımcı yasa kalkacak, çok mutluyuz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Singapur'da LGBTİ+ aktivistlerin düzenlediği homofobik yasanın kaldırılması eyleminden

Singapur Hukuk ve İçişleri Bakanı Shanmugam’ın, hükümetin erkekler arası cinsel ilişkiyi suç sayan yasayı gözden geçireceği açıklamasının ardından umut veren bir gelişme daha…

Başbakan Lee Hsien Loong yasayı kaldıracaklarını duyurdu.

BBC haberinde, Başbakan Loong’un “377A’yı kaldırarak ülke yasalarını mevcut sosyal geleneklere uygun hale getireceğiz. Umarım bu adımımız Singapur’daki eşcinselleri biraz rahatlatır” sözlerine yer verdi.

Sonunda başardık!

Başbakanın açıklamasının ardından BBC’ye konuşan LGBTİ+ aktivisti Johnson Ong şunları söyledi: “Sonunda başardık ve bu ayrımcı, modası geçmiş yasa sonunda kalkacak, çok mutluyuz. Belki çok uzun sürdü ama olması gerekiyordu, biliyorsunuz. Bugün biz çok, çok mutluyuz”.

Ayrımcı yasa kalkacak ancak evlilik eşitliği uzak bir hayal!

Hükümet aynı zamanda evlilik eşitliğinin önüne geçmek için çalışıyor.

Başbakan Loong başka bir açıklamasında, yasalarda evliliği “bir erkek ve bir kadın arasında” ifadesiyle tanımlayacak yasayı hazırladıklarını duyurdu. Bu tasarının yasalaşması eşit evliliğin önünde büyük bir engel oluşturacak.

BBC’ye konuşan LGBTİ+ aktivistleri bu açıklamayıysa “hayal kırıklığı” olarak nitelendirdi;  “Bu yasa yalnızca toplumda ayrımcılığı daha da derinleştirir”.


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam