01/02/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

“Aramızdan ayrılışının birinci yılında, SOPHIE’nin sevenlerinin yanındayız.”

SOPHIE bizimle hâlâ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

them.us yazarı Wren Sanders, geçtiğimiz yıl Ocak ayında dolunayı seyretmek için çıktığı evin çatısından düşerek aramızdan ayrılan SOPHIE için yazı kaleme aldı:

“Asi ritimlerin ve hayat dolu şarkıların mimarı SOPHIE’nin bu dünyadan ayrılmasının üstünden bir yıl geçtiğine inanmak bir yana dursun, gerçeği kabul etmek hâlâ zor.

Bildiğim kadarıyla SOPHIE’nin pek hayranı yoktu. Onu ya hiç dinlemeyenler var ya da benim gibiler. Yani haberi aldığında SOPHIE’nin yükselen metalik synthlerinden biri canlanmış gibi hissedenler. Korkunç bir sabahtı. Korkunç bir hafta. Korkunç bir ay. Yas tutan herkesin bildiği gibi, değişmeyen dönüşen korkunç bir zaman.

Eskisi gibi SOPHIE dinlemiyorum. Sevinç hâlâ acıya çok yakın geliyor. Dünyanın dört bir yanındaki hayranlarının ona sevgilerini gözyaşları içinde dans ederek gösterdikleri çevrimiçi bir buluşmada bütün gece SOPHIE’yi dinlemek gibi birkaç istisnam oldu. Aylar sonra bir “cinsiyet duyurma” partisinde, benliğin esnekliğini onurlandıran hiçbir gece SOPHIE olmadan tamamlanmış sayılmayacağı için Immaterial’ı çaldım mesela.

sophie-bizimle-hala-1

Ölümle başa çıkmak birçok nedenden dolayı zordur, bunlardan biri neden olduğu duygular sonsuz derecede karmaşık olabilse bile, basit olmasıdır. Bir yıl oldu ve hâlâ bu kayba dair yeni aşamalar ve sarsılan yeni bağlamlar buluyorum. Yine de teselli bulduğum yer SOPHIE’yi benim bildiğim ve bilmediğim yönleriyle, onu tanıyanlar oldu. Bu yüzden aramızdan ayrılışının birinci yılında, SOPHIE’nin sevenlerinin yanındayız.

Okuyucularımız için ortak bir dinleme duygusu yaratmak için, yazarlardan ve müzisyenlerden SOPHIE’nin şarkılarından birini seçerek onlar için ne anlama geldiğini paylaşmalarını istedik. Umudumuz, bu paylaşımla sevginizin paylaşıldığını ve üzüntünüzde asla yalnız olmayacağınızı bilerek bir miktar ferahlayabilmeniz.”

Travis Alabanza, Michael Love Michael, Caelan Ernest, Michelle Hyun Kim ve Sasha Geffen’in seçtiği SOPHIE şarkılarını ve kurdukları bağı buradan dinleyebilirsiniz.

 


Etiketler: kültür sanat, yaşam, dünyadan
İstihdam