05/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Sosyalist EBT bugün İstanbul’da, Galatasaray Meydanı’nda cinsel kimlik nedeniyle çalışma hayatında yaşanılan temel hak gasplarına karşı masa açacak.

Sosyalist EBT Güvenceli İş İçin Masa Açıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyalist EBT bugün İstanbul’da, Galatasaray Meydanı’nda cinsel kimlik nedeniyle çalışma hayatında yaşanılan temel hak gasplarına karşı masa açacak.

İstiklal Caddesi, Galatasaray Meydanı’nda saat 15:30 itibariyle bilgilendirme masası faaliyetine başlayacak olan Sosyalist EBT Hareketi, “Güvenceli İş, Güvenceli ve Onurlu Bir Yaşam!” ile “İşten Çıkarılmalara Hayır! İşsizliğe Hayır! Fuhuşa Hayır!” temasının işleneceğini belirtti.

Sosyalist EBT Hareketi yeni dönem faaliyetlerini 29 Eylül’de yaptığı toplantıda belirlediğini açıkladı. Sosyalist EBT’nin yeni dönem hayata geçirmeyi planladığı faaliyetlerle ilgili yapılan açıklama şöyle:
 
“Sosyalist EBT Hareketi, eşcinsel olduğu ortaya çıktıktan sonra mesleğinden men edilen hakem Halil İbrahim Dinçdağ özelinde somutlaşan EBT bireylerin cinsel kimliklerinden dolayı işten atılması durumunu ve açık cinsel kimlikleri ile eşcinsel ve transların iş bulamamaları durumunu; bununla birlikte trans kadınların bedenlerinin fuhuşa mecbur bırakılması gibi daha çok sayıda çeşitlendirebileceğimiz onlarca hak gaspına ve adaletsizliğe dikkat çekmek, dur demek için 5 Ekim Cuma günü Galatasaray Meydanı’nda saat 15:30 itibariyle ajitasyon faaliyetine devam edecektir.”
 
Sosyalist EBT Hareketi yürüteceği masa faaliyeti ve sonrasında yapacağı temaslar ile  H. İbrahim Dinçdağ’ın 16 Ekim’de görülecek davasına dikkat çekmeyi, toplumsal muhalefetin bu konuda duyarlılığını arttırmayı ve desteğini sağlamayı hedefliyor.

Etiketler: yaşam
İstihdam