15/06/2011 | Yazar: KAOS GL

Bir grup sosyalist LGBT, 17 Haziran’da Bellek ve Kültür Sosyolojisi Çalışmaları Derneği’nde bir forum düzenleyerek, ‘Türkiye’de eşcinsel hareketin dünü, b

Sosyalist LGBT’ler Bir Araya Geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bir grup sosyalist LGBT, 17 Haziran'da Bellek ve Kültür Sosyolojisi Çalışmaları Derneği'nde bir forum düzenleyerek, “Türkiye'de eşcinsel hareketin dünü, bugünü ve geleceğini, eşcinsel hareketin sol politizasyonunu” tartışacak. 

“Ufkunda sosyalizm tahayyülü olan, Marksizm'i insanlığın kurtuluşunda ve eşcinsellerin özgürleşmesinde güncel bir rehber olarak gören örgütlü-örgütsüz tüm eşcinselleri” politik ve etik bir yükümlülük olarak örgütlenmeye çağıran bir grup sosyalist LGBT, forum düzenliyor.

Forumun örgütleyicilerinden Birol Dinçel bianet'e yaptığı açıklamada, “Türkiye'de sosyalist hareketin heteroseksizm, homofobi ve eşcinsel özgürlüğü konusunda politik vizyondan yoksun olduğunu, böyle olmasında bugüne dek sesini ve sözünü örgütlemekten kaçınan sosyalist eşcinsellerin payı olduğunu” vurguladı.

Forumun, “sosyalist ve eşcinsel hareket arasında kuramsal ve eylemsel bir ortaklaşma çabasına hizmet edeceğini” belirten Dinçel, hem sosyalist hareketin eşcinsellere bakışında bir baskı ve diyalog aracına ihtiyaç olduğunu hem de “liberalleşen eşcinsel harekete karşı sosyalist sol politikleşmeye ihtiyaç olduğunu” ifade etti.

Eşcinselliğin güncel sorunları da tartışılacak

Forum, 17 Haziran Cuma saat 19:00'da Bellek ve Kültür Sosyolojisi Araştırmaları Derneği'nde (BEKS) başlayacak.
 
Aşağıdaki konu başlıkları hakkında görüş alışverişinde bulunmak, tartışmak ve tanışmak amacında olan herkes foruma davetli:
* Türkiye'de eşcinsel hareketin dünü, bugünü ve geleceği,
* Eşcinsel hareketin sol politizasyonu,
* Sosyalist hareket, homofobi ve heteroseksizm,
* Sosyalist ve eşcinsel harekette ortaklaşma arayışları,
* Devrimci eşcinsel teorik çabalar,
* Devrimci eşcinsel eylemliliği,
* Yabancılaşma ve eşcinsellerin güncel sorunları,
* AKP iktidarı, AKP'nin aile politikası, toplumsal muhafazakârlaşma ve eşcinseller.
 
Bellek ve Kültür Sosyolojisi Araştırmaları Derneği (BEKS): İstiklal Cad. No: 116 Danışman Geçidi Han Çıkmazı Sokak No:1 Beyoğlu/İSTANBUL
 

Etiketler: yaşam
nefret