12/09/2023 | Yazar: Gözde Demirbilek

Salma Hayek Pinault, yapımcılığını üstlendiği “Noel’in Tadı” filminin hikayelerinden birinde öne çıkan trans çocuk – anne ilişkisiyle ilgili yaptığı yorumda doğru anlamanın sevdiğiniz birine “tahammül” etmemek için önemine değiniyor.

“Söz konusu aile üyenizse bazen önce kabul etmeniz sonra anlamanız gerekir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yapımcılığını Ventanarosa Productions çatısı altında Salma Hayek Pinault ve Jose Tamez’in üstlendiği “Noel’in Tadı” (“El Sabor de la Navidad”) filmi, yarın Toronto Uluslararası Film Festivali’nde ilk gösterimini yapacak.

Yönetmenliğini Alejandro Lozano’nun üstlendiği ve senaryosunu Tamez’in yazdığı film, Noel zamanında geçen üç hikayeyi bir araya getiriyor. Filmin hikayelerinden biri, trans kadın bir aile üyesinin (Penelope) annesinin Noel yemeği davetine icabet etmesiyle gelişiyor.

Yapımcı Salma Hayek Pinault, Variety’e verdiği demeçte filmde yer alan bu trans çocuk – anne ilişkisiyle ilgili yaptığı yorumda “Bazen söz konusu aile üyelerinden biriyse önce kabul etmeniz, sonra anlamanız gerekir. Ancak ikinci adımı doğru atmak önemlidir; böylece sevdiğiniz birine tahammül etmezsiniz ama birini tümüyle seversiniz” diyor.

Filmin senaristliğini üstlenen Jose Tamez de filmde sevgiye dair üç hikaye sunmak istediğini belirtiyor ve eşcinsel toplumunun bir üyesi olmanın kendisinde uyandırdığı yankının, kim olursa olsun herkeste uyanabileceğini düşündüğünü ifade ediyor.    


Etiketler: kültür sanat, yaşam, dünyadan
İstihdam