01/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Yıldız Tar’ın hazırlayıp sunacağı haber yorum programı “Söz Konusu” başlıyor. Canlı yayınlanacak programın ilk konusu: İntiharlar. Söz Konusu, bu akşam (1 Şubat) saat 19’da Kaos GL Youtube kanalında.

“Söz Konusu” başlıyor: Bir halk sağlığı sorunu olarak intihar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Büyük Hayat Buluşması’yla Youtube üzerinden canlı yayınlara başlayan KaosGL.org internet gazetesi, yeni programını duyurdu. KaosGL.org Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar’ın hazırlayıp sunacağı “Söz Konusu”, internet gazetesinin habercilik anlayışını canlı yayınlara taşımaya hazırlanıyor.

On beş günde bir yayınlanacak Söz Konusu’nda Tar, alanında uzman isimlerle farklı konuları tartışacak. İlk program 1 Şubat Perşembe saat 19’da Kaos GL Youtube kanalında başlayacak.

Programı kaçırmamak için şimdiden bağlantıya tıklayabilir, alarm kurabilirsiniz.

“Söz Konusu: İntihar” başlıklı ilk yayında “Türkiye’de Genç İntiharları” araştırmasını yapan İstanbul Gençlik Araştırmaları Merkezi’nden Prof. Dr. Demet Lüküslü ve Cihan Erdal, Tar’ın sorularını yanıtlayacak. İntiharları, “bir halk sağlığı sorunu” olarak değerlendiren, siyasal ve toplumsal eşitsizliklerden ayrı ele alınamayacağını vurgulayan araştırmada LGBTİ+ intiharları da ayrıca yer alıyor. Yayına SPoD’tan Psikolog Doğukan Kocabaş da, intiharın neden salt bireysel bir sorun olarak ele alınamayacağını aktaran video kaydı ile katılacak.

*İntiharlar artıyor mu?

*İntiharları önlemede salt psikolojik destek yeterli mi?

*Toplumsal ve siyasal eşitsizlikler, baskı ve ayrımcı politikalar intiharları nasıl etkiliyor?

*LGBTİ+ intiharlarında yoksulluk, siyasal nefret kampanyaları, akran zorbalığı ve yalnızlık hissinin etkileri neler?

*LGBTİ+ intiharlarını önlemek için ne yapmalı?

*İntiharları önlemek için ne yapılıyor, ne yapılmıyor?

Hepsi ve dahası 1 Şubat Perşembe saat 19’da Kaos GL Youtube kanalında.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya, yaşam
İstihdam