05/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Cinsiyet ayrımcılığıyla mücadele eden SPoD 1 yaşında. Derneğin yeni politikalarını da duyuracağı gecede, Kardeş Türküler, Mert Fırat, Gülten Kaya, Yıldırım Türker ve Banu Güven’in de aralarında olduğu ünlüler kanat takıp melek olarak şiddete karşı farkındalık yaratacaklar.

SPoD 1. Yaşını Roxy’de Kutlayacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cinsiyet ayrımcılığıyla mücadele eden SPoD 1 yaşında. Derneğin yeni politikalarını da duyuracağı gecede, Kardeş Türküler, Mert Fırat, Gülten Kaya, Yıldırım Türker ve Banu Güven’in de aralarında olduğu ünlüler kanat takıp melek olarak şiddete karşı farkındalık yaratacaklar. Akşam gazetesinden Emine Özcan dernekten Selçuk Sakarya ile görüştü.
 
Bir grup aktivist, akademisyen ve öğrencinin bir araya gelerek kurduğu sosyal politika temelli LGBT hakları derneği SPoD 1. yaşını büyük bir partiyle kutlamaya hazırlanıyor. Gecenin sürprizlerinden biri de yardım meleği rolündeki ünlüler olacak.
 
SPoD neden kuruldu? 
Derneğimiz sadece kimlik eksenli değil aynı zamanda sosyal politikalar ekseninden de hak ve özgürlükleri geliştirmeyi kendine ilke edinmiş  bir dernek. Amacımız, toplumun her alanında yaşanan ve özelde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli şiddet, baskı, sosyal dışlanma ve ayrımcılıkla ilgili veri oluşturmak, ayrımcılık biçimlerinin ortadan kalkmasına yönelik çalışmak. Bu doğrultuda öncelikli olarak ekonomik, sosyal haklar ve sosyal politika alanlarına yoğunlaşmak. 

Parti nasıl gerçekleşecek, kimler katılıyor?
Parti, 13 Ekim akşamı, saat 21:30’da Roxy’de gerçekleşecek. 1 yıl boyunca yapılan eğitimlerin, çalışmaların ve panellerin yeniden başlamasını ve beraberliğimizi kutlayacağız. Psikolog DJ Cenk Erdem’in performansıyla başlayacak gece WuuHuu’nun canlı performansıyla devam edecek. Partiyi DJ Lulu kapatacak. Partimize başta Yıldırım Türker, Banu Güven, Mert Fırat, Gülten Kaya, Kardeş Türküler başta olmak üzere destek veren herkes gelecek.
 
Haksızlığa karşı müzik

Psikolog DJ Cenk Erdem de SPoD gecesinde çalacak.

Gecede çalmak üzere sizi harekete geçiren ne oldu?
Böyle bir derneğin tüm üyelerinin ve eşitliğe inanan, ayrımcılığa tepki duyan herkesin birbirine  omuz vereceği bir gecede, ben de müziklerle moral desteği vermek istedim. 

Neler olup bitecek? Sürprizler var mı? 
Gecede sadece müzik yok; çeşitli sunumlar da olacak. Ben müzik çalıyorken sosyal duyarlılıkları konusunda hayranlık uyandıran Banu Güven gibi ya da dünyaya şiir gibi baktığını bildiğimiz Yıldırım Türker gibi çok kıymetli misafirlerimiz de geceye eşlik edecekler.

Sizin playlist’inizde neler var? 
Azınlıkların uğradığı haksızlıklara tepki olarak çıkan müzikler çalıyor olacağım. Çaldıklarımla göndermeler yaparken, İşin içine 70’ler ve 80’ler boyunca New York’ta Latinlerin, eşcinsellerin ve siyahların bir araya gelerek hayatı kutladıkları ve oluşturdukları disko kültürü de giriyor. Cyndi Lauper gibi, Madonna gibi eşcinsel haklarıyla ilgili duyarlılık gösteren pop ikonları da listemde.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam