14/10/2021 | Yazar: Kaos GL

SPoD 10. yaşını dernek ekibi, gönüllüleri, üyeleri, paydaşları, LGBTİ+ aktivistleri, milletvekilleri, belediyelerden temsilciler, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kutladı.

SPoD 10. yaş kutlaması nasıl geçti? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), 10. yaşını 1 Ekim Cuma günü Fransa İstanbul Başkonsolosluğu ev sahipliğinde Fransız Sarayı’nda kutladı. Kapalı kutlama etkinliğine dernek ekibi, gönüllüler, üyeler, paydaşlar, LGBTİ+ aktivistleri, milletvekilleri, belediyelerden temsilciler, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Müge Akbasan, Politikalardan Sorumlu Genel Koordinatörü Hatice Demir ve Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Koordinatörü Melih Ateş’in açılış konuşmalarını yaptığı kutlama programını Yönetim Kurulu Saymanı Ali Erdoğan sundu.

“Israrımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz”

Müge Akbasan konuşmasında eşit yurttaşlık vurgusu yaptı:

“Bazen en dayanışma beklediğimiz anlarda umduğumuz dayanışmayı bulamasak da, bu ülkede LGBTİ+’ların mücadelesini, hak mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak gören bir sivil toplumun, ve insan hakları hareketinin varlığına inanıyoruz ve buradan güç alıyoruz, umut buluyoruz.

Demokratik bir ülkenin ve toplumsal barışın, LGBTİ+’lar için eşit yurttaşlığın sağlanmasından bağımsız düşünülemeyeceğini de; cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim eşitliğinin Türkiye’nin demokratikleşme süreci ile doğrudan ilişkili olduğunu da biliyoruz.

LGBTİ+’lar için daha iyi bir ülkeyi tahayyül ederken, demokratikleşme, barış, herkes için insan hakları ısrarımızı da sürdürüyoruz. Bu ısrarı paylaşan, mücadelemize güç katan, bugün burada olarak bizi onurlandıran herkese çok teşekkür ediyoruz.”

“Kurtuluş ve umut bizim dışımızda hiçbir yerde değil”

Hatice Demir, konuşmasında lubunyaların umudunun birbirinde olduğunun altını çizdi:

“Hepimiz biliyoruz; Türkiye özellikle son 10 yılda iyice muhafazakarlaştı ve otoriterleşti. Bu da her birimizin hayatını çeşitli şekillerde ve alanlarda zorlaştırdı. Hep bir soru işareti, mutlaka sizlere de sorulmuştur? Ne zaman bu hak ihlallleri sonlanacak, bunun için ne gerekli? İktidar mı değişmeli, sistem mi değişmeli, Avrupa Birliğine girince mi çözülecek vesaire…

Elbette LGBTİ+’ların daha eşit ve özgür, insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesinde bunların her birinin kısmen de olsa anlamı ve etkisi olacaktır. Ancak şunu vurgulamak istiyorum: Biz lubunyaların kurtuluşu ve umudu bizim dışımızda hiçbir yerde değil. Biz umudumuzu kendimiz dışında hiçbir yere bağlamıyoruz. Ancak biz mücadeleye devam ettikçe her birimiz için gökkuşağının altında daha adil, eşit ve özgür bir dünyayı kurabileceğiz.”

“Daha fazla LGBTİ+’nın bu hizmetlerden yararlanmasını temenni ediyoruz”

Son açılış konuşmasını yapan Melih Ateş ise öz kaynakların çoğaltarak ile temel giderleri karşılamayı ve LGBTİ+’lar için erişilebilir sürdürülebilir iş birliklerini arttırmayı hedeflediklerini paylaştı:

“Son dönemde mümkün olan kaynakların sınırlılıklarını temel değişken alarak, proje kurgulama ile birlikte ihtiyaç analizlerinden çıkan öncelikler üzerinden hareket etmekteyiz. SPoD’un kurumsal anlamda sürdürülebilir olması; bağımsız, çoğul kaynaklardan gelen maddi destek ile sağlanabilir. Bu amaç ile kaynak geliştirme faaliyetleri, dernek iktisadi işletmesinin faaliyetleri, bağış ve destek kampanyaları düzenlemekteyiz. Uzun vadede öz kaynakların arttırılarak temel giderlerimizi karşılamasını hedefliyoruz. Bunu hep birlikte yapmamızın önemli olduğunu belirtmek isterim.

Yaklaşık iki yıl önce başladığımız bireysel kaynak geliştirme çalışmaları ile; 41. İstanbul Maratonunda #YürümüyoruzKoşuyoruz kampanyasını gerçekleştirdik, özel sektör ile yaptığımız işbirlikleri ile sürdürülebilir modeller üretmeye devam ediyoruz. Sürdürülebilir işbirliklerini arttırarak SPoD’un hizmetlerinin kesintisiz devam etmesini ve daha fazla LGBTİ+’nın bu hizmetlerden yararlanmasını temenni ediyoruz.”

TIKLAYIN – Açılış konuşmalarının tam metinlerini buradan okuyabilirsiniz.

spod-10-yas-kutlamasi-nasil-gecti-1

Açılış konuşmalarının ardından SPoD’un 10. Yıl Kutlaması, kuir performans sanatçıları Baby Killa, Willie Ray ve Lilith HB sahnesiyle devam etti ve kokteyl ile son buldu.

spod-10-yas-kutlamasi-nasil-gecti-2

Willie Ray

spod-10-yas-kutlamasi-nasil-gecti-3

Lilith HB

spod-10-yas-kutlamasi-nasil-gecti-4

Baby Killa


Etiketler: yaşam
İstihdam