01/04/2021 | Yazar: Kaos GL

SPoD’un 8-9 Mayıs'ta çevrimiçi düzenleyeceği 11. Bahar Semineri'ne başvurular başladı.

SPoD, 11. Bahar Semineri’ne çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD'un kurulduğu günden bu yana, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Bahar Seminerleri, Covid-19 pandemisi nedeniyle bu yıl da webinar olarak gerçekleşiyor.

8-9 Mayıs'taki 11. Bahar Semineri'nin ana teması ve programı, açık çağrıya gelecek başvurular kapsamında belirlenecek.

Türkiye ile sınırlı kalmamak üzere dünyadaki güncel tartışmalar etrafında hep birlikte düşünmek, tartışmak ve öğrenmek için bir araya gelinecek 11. Bahar Semineri çerçevesi şöyle:

“LGBTİ+ odaklı çalışmalar, LGBTİ+ temsillerine eleştirel bakış, queer yaklaşımlar, queer kuramı, beden ve duygu politikaları, kesişimsellik, sakatlık çalışmaları, feminizmler, transfeminizm, toplumsal cinsiyet ve cinsel yönelim çalışmaları, İstanbul Sözleşmesi, ayrımcılıklar, direnişler, aktivizm, göç, etnisite, bellek, tarih ve arşiv çalışmaları temalı akademik çalışmalar ve akademi kapsamında deneyim paylaşımları. Dahası 11. Bahar Semineri; LGBTİ+’ları, queer ve crip kuramı odağına alan eğitim, hukuk, tıp, sosyal hizmet, sosyoloji, edebiyat, sinema, sanat gibi her bir alanda çalışmalarını sürdüren veya çalışmalarını tamamlamış öğrencilerin, akademisyenlerin ve araştırmacıların başvurusuna açık.”

11. Bahar Semineri’ne başvurmak isteyenlerin kısa özgeçmişleriyle birlikte maksimum 400 sözcükten oluşan bildiri özetini, 19 Nisan 2021 tarihine kadar akademi@spod.org.tr adresine “11. Bahar Semineri Başvurusu” başlığıyla göndermesi gerekiyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam