28/12/2012 | Yazar: Kaos GL

LGBT’lerin yasal mücadelesini güçlendirmek için SPoD tarafından düzenlenen avukat eğitimlerinin üçüncüsüne son başvuru 11 Ocak.

SPoD Avukat Eğitiminin Üçüncüsünü Yapacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBT’lerin yasal mücadelesini güçlendirmek için SPoD tarafından düzenlenen avukat eğitimlerinin üçüncüsüne son başvuru 11 Ocak.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), LGBT’lerin yasal mücadelesini güçlendirmek için düzenlediği avukat eğitimlerinin üçüncüsünü yapacak. 

26-27 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek eğitimde, avukatlara LGBT hakları ve bu konudaki yasal mevzuat alanında bilgilenecek.
 
“LGBT Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar” Eğitimi, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İdil Işıl Gül, Lambdaistanbul Derneği Avukatı Fırat Söyle ve Pozitif Yaşam Derneği gönüllü avukatlarından Özlem Ayata tarafından verilecek.
 
25 kişiyle sınırlı eğitim programına son başvuru tarihi 11 Ocak.
 
SPoD’un Açık Toplum Vakfı, Hollanda Başkonsolosluğu Matra Fonu ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu desteğiyle başlattığı "Türkiyeli LGBT’lerin Adalete Erişim Mekanizmalarının Güçlendirilmesi" projesi kapsamında Temmuz ve Eylül aylarında Avukatlara yönelik LGBT Haklarına İlişkin Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve İçtihatlar eğitimlerine Türkiye’nin 12 ilinden ve KKTC’den toplam 46 Avukat katıldı.
 
LGBT’lerin hak ihlallerini yargıya taşıdıklarında ayrımcılığa uğramalarının nedeninin LGBT konularında bilgi ve deneyim sahibi Avukat sayısının yetersizliği olduğuna dikkat çeken SPoD, LGBT haklarının insan hakları çerçevesinde değerlendirilmesi ve bu doğrultuda savunma yöntemlerinin geliştirilebilmesi için konu hakkında bilgi ve donanım sahibi avukatların sayısının arttırılmasını amaçlıyor.
 
Eğitime katılmak isteyen avukatlar info@spod.org.tr adresine başvurabilir. İstanbul dışından katılacak avukatların ulaşım ve konaklama masrafları SPoD tarafından karşılanacak.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam