21/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin yayımladığı kitapçıkta LGBTİ+’ların siyasi partilere önerileri, yasa yapım sürecine katılımı ele alınıyor.

SPoD’dan yeni kitapçık: Eşit Yurttaşlık Mücadelesi'nde LGBTİ+'ların Anayasal Talepleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), “Eşit Yurttaşlık Mücadelesi'nde LGBTİ+'ların Anayasal Talepleri” kitapçığını yayımladı.

Dernek, “Bu yayında amacımız, LGBTİ+ hareketinin çeşitli alanlarla da kesişen öznelerinin anayasal taleplerini temel bir çerçevede sunarak, barışçıl çözümlerle haklarımıza ulaşmanın imkânlarını genişletmektir. Buna dair inanç ve umudumuzla bir araya geldik, tartıştık ve bu yayını hazırladık. Aynı kararlılıkla taleplerimizin daha çok duyulması ve yayılması için de çalışmaya devam edeceğiz” diyor.

Kitapçıkta, SPoD’un siyasal katılım birimi tanıtılıyor, “LGBTİ+ Yurttaşların Anayasal Eşitlik Talebi” projesi yer alıyor. Bu bağlamda Anayasa, ulusal ve uluslararası sözleşmelerin incelendiği kitapçıkta Anayasa yapım süreci LGBTİ+’ların haklarıyla birlikte ele alınıyor.

LGBTİ+’lara yönelik artan hak ihlalleri ve ayrımcılığın da gündemleştirildiği kitapçıkta yeni demokratik Anayasa sürecinde LGBTİ+’ların siyasete katılımı ve siyasi partilere öneriler yer alıyor.

“Eşit Yurttaşlık Mücadelesi'nde LGBTİ+'ların Anayasal Talepleri” kitapçığına buradan ulaşabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, siyaset
nefret