12/04/2012 | Yazar: Kaos GL

SPoD Akademi söyleşiler dizisi Nisan ayında Feminizm ve LGBT hareketi üzerine tartışmalarla başladı.

SPoD, Feminizm ve LGBT hareketini Tartışıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
SPoD Akademi söyleşiler dizisi Nisan ayında Feminizm ve LGBT hareketi üzerine tartışmalarla başladı.
 
Söyleşilerden ilki 7 Nisan Cumartesi günü Nil Mutluer’in “Cinsiyet Halleri” başlıklı sunumuyla gerçekleşti. Söyleşilerinden ikincisi 14 Nisan Cumartesi günü Şemsa Özar’ın sunumuyla “Sosyal Haklar, Sosyalizm ve Feminizm” başlığıyla, 28 Nisan’da da Yasemin Öz’ün sunumuyla “Feminizm ve LGBT Mücadelesinde Dün Bugün ve Yarın” başlığıyla devam edecek.
 
Cinsiyetin halleri nasıl şekillenir? Toplumsal cinsiyet, cinsellik, beden kavramlarının tanımlanış biçimleri cinsellik politikasını nasıl belirler? Cinsel haklar mücadelesinde feminist hareket ile LGBT hareketinin biraradalığı hangi noktalarda ortaya çıkar ve bunlar gibi daha birçok sorunun cevabının arandığı söyleşiler herkesin katılımına açık.
 
14 Nisan’da, “Sosyal hakların korunması ve geliştirilmesi sınıf temelli bir mücadele ile sınırlandırılabilir mi? Sınırlandığı takdirde kimler dışarıda kalır?”, “Üretim artığı için sınıf mücadelesi verilirken, bir yandan da sosyal artığın paylaşımı için ihtiyaç mücadelesi verilemez mi? Farklı kimlikler için farklı ihtiyaç belirlenmesi nasıl yapılabilir?”, “Sosyal haklar bağlamında toplumsal cinsiyet temelli adaletsizlikleri deşifre etmenin yolları nelerdir?”, “Kadınlar ve LGBT’ler sosyal haklar meselesine sadece toplumsal cinsiyet kimlikleri üzerinden mi yaklaşmalı? Etnisite, sınıf, yaş, engellilik durumu gibi diğer kimliklerimizden kaynaklanan adaletsizliklere karşı nasıl mücadele edeceğiz?” gibi birçok sorunun cevabının birlikte aranacağı söyleşi Yeşil Ev’de gerçekleşecek.
 
28 Nisan’da, “Feminizm ve LGBT hareketini patriyarkal sistemle mücadelede ortaklaştıran noktalar nelerdir?”, “Heteroseksizm ve heteronormativiteye karşı mücadelede feminist hareket nerede duruyor?”, “Her iki hareketin de ayrılmaz parçası olan cinsel özgürlük ideali feminizmi LGBT mücadeleyle doğal müttefik haline getirmeye yeter mi?”, “Cinsiyetçilik, homofobi ve transfobinin temelinde yatan patriyarkaya karşı Feminizmin ve LGBT hareketinin tarihsel araçları nelerdir?” gibi birçok sorunun cevabının birlikte aranacağı söyleşi Lambdaİstanbul Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
 
14 Nisan Cumartesi 17:00 - 19:00
Prof. Dr. Şemsa Özar: “Sosyal Haklar, Sosyalizm ve Feminizm”
Yer: Yesil Ev - İstiklal Caddesi Balo sokak 21/1 Beyoğlu - İstanbul
 
28 Nisan Cumartesi 18:00 – 20:00
Yasemin Öz: Feminizm ve LGBT Mücadelesinde Dün Bugün ve Yarın
Yer: Lambdaİstanbul Kültür Merkezi
 

Etiketler: yaşam
İstihdam